El Periódico - Català

El Parlament retarda el cessament de Borràs i al·lega que la condemna encara no és ferma

▶ L’expresiden­ta de la Cambra carrega contra els partits per «simular» que blinden la seva acta de diputada ▶ Puigdemont recolza reclamar la restitució de la dirigent al capdavant de la institució

- SARA GONZÁLEZ FIDEL MASREAL

Des del moment que la Junta Electoral Central (JEC) va fixar dijous passat un termini de 10 dies perquè el Parlament es pronunciés sobre l’escó de Laura Borràs, la institució ha entrat en una mena de compte enrere en què tots contenen la respiració tot i saber la tempesta política que s’acosta en plena campanya de les municipals del 28 de maig.

Ningú dubta que el destí de la líder de Junts serà el mateix que el de l’expresiden­t Quim Torra i el de l’exdiputat de la CUP Pau Juvillà: la pèrdua de l’acta i, per tant, l’adeu definitiu de la líder de Junts com a parlamentà­ria. Com tampoc ningú dubta que les picabarall­es polítiques marcaran l’elecció d’una nova presidènci­a. Però, abans, la Cambra catalana seguirà els mateixos passos que amb els altres dos precedents: presentar al·legacions per defensar que Borràs hauria de mantenir l’escó fins que la seva condemna sigui ferma.

Així ho va decidir ahir la Mesa del Parlament sota la batuta de la vicepresid­enta Alba Vergés, sobre qui Junts situa la pressió del que passi a partir d’ara amb la presidenta suspesa i a qui ja ha reclamat que no vulneri els drets de la seva diputada. Els dos representa­nts socialiste­s a la Mesa, Assumpta Escarp i Ferran Pedret, van votar en contra de la presentaci­ó de les al·legacions. El PSC va urgir a Junts, ERC i la CUP a resoldre la situació per la via política i posar-se d’acord per votar un nou president o presidenta de la Cambra.

Aquesta vegada, a diferència de les altres dues ocasions, la Mesa no ha convocat la comissió de l’estatut del diputat perquè elabori un dictamen, una decisió fruit de la menor bel·ligerància amb què ERC i la CUP preveuen actuar davant la naturalesa dels fets pels quals Borràs ha sigut sentenciad­a. No serà fins a la primera setmana de maig quan arribi la nova ordre de la JEC perquè sigui desposseïd­a de la seva acta de diputada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain