El Periódico - Català

Joan Carles I preveu viatjar a Sanxenxo avui després d’anar a futbol a Londres

▶ L’excap d’Estat va disfrutar ahir a la nit a la capital britànica del partit de Champions del Reial Madrid i dilluns va sopar amb amics

- PILAR SANTOS

Joan Carles I va disfrutar ahir a la nit del partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions que el Reial Madrid va disputar contra el Chelsea a Londres. L’emèrit, de 85 anys, va entrar a l’estadi de Stamford Bridge amb bastant temps d’antelació, després de passar el dia a la ciutat, a la qual va arribar dilluns directe des d’Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units).

Finalment no va dinar amb Carles III, una trobada que ell, la setmana passada, va comentar als seus amics que es produiria, uns amics convertits en portaveus improvisat­s aquests últims anys en què la Zarzuela no vol informar de les activitats de l’excap d’Estat. Fonts del palau de Buckingham, però, no van confirmar en cap moment aquesta cita, tampoc ahir.

Joan Carles I va aterrar a Londres dilluns en un avió privat prestat per la família reial dels Emirats Àrabs Units, que és la que està exercint d’amfitriona i cuidant-lo tots aquests anys. A la nit se’n va anar a sopar al club privat Oswald, un dels més de moda de la ciutat, al barri de Mayfair. El Daily Mail va publicar dimarts a primera hora fotografie­s del monarca sortint del local, ajudat per caminar, com és habitual, per dues persones.

Segons els plans coneguts la setmana passada, el pla de l’emèrit és agafar de nou l’avió privat aquest matí i viatjar a Vigo (Galícia) per entrenar-se amb l’equip amb què disputa les regates.

Aquesta serà la seva segona visita a Espanya des que se’n va anar a viure a Abu Dhabi per intentar mitigar l’impacte en el seu fill, Felip VI, de les informacio­ns que es van conèixer sobre la seva fortuna oculta. La primera visita a Sanxenxo, el maig de l’any passat, va deixar un gust amarg en l’actual Rei. El seu pare va ser el centre dels mitjans de comunicaci­ó i ja ha quedat com a imatge més potent d’aquells dies el moment una periodista li va preguntar si tenia intenció de donar explicacio­ns dels seus negocis privats i ell va respondre: «¿Explicacio­ns de què?» mentre deixava anar una

El monarca mostra certa discreció aquest cop al no radiar als coneguts la seva arribada al Regne Unit

rialla. Diversos ministres del Govern havien demanat públicamen­t que les donés. En aquesta ocasió, en canvi, l’Executiu central ha esquivat les preguntes de la premsa sobre l’opinió que li mereix aquest nou viatge del monarca i ha preferit no abundar en l’origen de la seva fortuna.

El malestar de Zarzuela

La Casa del Rei ha fet saber aquesta vegada, a més, que no estava al corrent del desplaçame­nt a Espanya, una manera de mostrar el seu malestar amb el viatge. Aquest gest ha sigut respost d’alguna manera per Joan Carles, que aquesta vegada no ha radiat als seus amics els seus moviments. La confirmaci­ó que es trobava a la ciutat es va tenir aquesta vegada per les fotos del Daily Mail, perquè cap dels seus habituals portaveus va revelar la seva ubicació en un intent de rebaixar la tensió amb la Zarzuela.

Aquests dies a Sanxenxo l’emèrit vol entrenar-se amb la tripulació del Bribón, per revalidar el títol de campions del món pel qual hauran de lluitar el pròxim mes de setembre a l’illa de Wight (Regne Unit). La seva idea és estar amb l’equip tota la setmana i tornar als

Emirats diumenge. Joan Carles no té plans de passar per Madrid aquesta vegada, cosa que sí que va fer l’any passat. Llavors va estar unes hores al palau de la Zarzuela, on va dinar amb la seva família, amb la reina Sofia amb mascareta guardant la distància social perquè havia donat positiu per covid pocs dies abans.

Felip VI no va voler que transcendí­s cap imatge d’aquella trobada, la primera entre pare i fill des d’agost del 2020. Després sí que se’ls ha vist a tots dos junts en algunes cerimònies a l’estranger, com al funeral de la reina Isabel II, al setembre a Londres; i en el mateix tipus de cerimònia, al gener, a Atenes (Grècia) per la mort del rei Constantí, el germà de la reina emèrita Sofia.

 ?? Tolga Akmen / Efe ?? El rei emèrit, ahir a la nit, ajudat a asseure’s a l’estadi londinenc de Stamford Bridge.
Tolga Akmen / Efe El rei emèrit, ahir a la nit, ajudat a asseure’s a l’estadi londinenc de Stamford Bridge.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain