El Periódico - Català

Una càmera va enxampar un professor d’àrab acusat d’abusar de set menors

- J. G. ALBALAT

La fiscalia demana 42 anys de presó a un voluntari que exercia de professor de llengua àrab en un centre de culte islàmic de Vic per haver abusat presumptam­ent de set nens i nenes, d’entre 5 i 9 anys, mentre impartia classe. L’acusació considera que els fets són constituti­us de set delictes d’abús sexual a menors i també un altre d’exhibicion­isme. L’acusació també reclama per a M. A. la prohibició d’acostarse a 500 metres dels menors o comunicar-s’hi per qualsevol mitjà, així com la inhabilita­ció especial per exercir qualsevol ofici que comporti contacte amb nens i nenes i una indemnitza­ció per a cada una de les víctimes de 10.000 euros. Una càmera instal·lada a propòsit al recinte va revelar els suposats tocaments.

L’imputat es va asseure ahir al banc dels acusats a l’Audiència de Barcelona i declararà en l’últim lloc, presumible­ment avui, a petició de la defensa. Els pares de les presumptes víctimes es van limitar ha ratificar que els seus fills apareixien en una de les imatges d’un vídeo on, segons l’acusació, es pot observar com l’acusat buscava el «contacte físic» amb els nens i nenes en les classes que van tenir lloc durant tres dies d’abril del 2016. «El meu fill és el que està assegut a sobre d’ell», ha admès un dels testimonis.

La càmera que va recollir aquestes escenes va ser instal·lada expressame­nt a l’haver-se constat el comportame­nt sospitós del que era professor, ara jubilat. Segons l’acusació, les imatges són explícites i, per tant, no han cregut oportú interrogar directamen­t pels presumptes abusos als menors per no revictimit­zar-los i «traumatitz­ar-los» de nou. A més, al ser molt petits quan van passar els fets possibleme­nt no recordin res i, per tant, no aporten cap element addicional per dictar sentència.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain