El Periódico - Català

Alcaraz comença la defensa del títol amb un passeig

En tot just 63 minuts, el jove tennista murcià va resoldre el seu debut al Barcelona Open Banc Sabadell, on defensa el títol.

- JAUME PUJOL-GALCERAN

Debut contundent, ni una rascada. Va entrar a la pista aclamat com una estrella de rock des dels vestidors i en 63 minuts va resoldre el seu debut. Carlos Alcaraz va començar la defensa del seu títol a Barcelona de manera contundent al desfer-se del portuguès Nuno Borges per 6-3 i 6-1.

En una central Rafa Nadal atapeïda com si fos una final, amb més de 7.000 espectador­s, el jove tennista murcià va imposar una superiorit­at contra un rival, 63 mundial, molt lluny del nivell suficient per fer front a l’actual número 2 mundial. No li va servir gairebé ni d’entrenamen­t.

«Les sensacions han sigut bones. M’he vist a un gran nivell», deia lluint una vistosa samarreta groga, tigrada, amb pantalons negres que Nike li va proporcion­ar. Només una ruptura de servei (5-3) va ser un petit esborrall en la tela que ahir va pintar sobre la terra. Alcaraz ho va solucionar en el següent joc per tancar el primer set i el partit cedint només un joc més.

Bones sensacions després de més de dues setmanes absent del circuit després de perdre la semifinal de Miami contra Jannik Sinner i no jugar a Montecarlo per problemes al canell esquerre.

L’astre murcià no va necessitar jugar al màxim. Ho va fer a mig gas, tot i que va negar que jugués amb «el fre de mà». La seva missió va ser mantenir la concentrac­ió. El seu pròxim rival serà Roberto Bautista, que va eliminar Bernabé Zapata (6-2, 6-2). Segur que el forçarà més. No ho farà el nord-americà Francis Tiafoe (11è mundial), possible rival a quarts, que va ser eliminat pel finlandès Emil Ruusuvuori (6-4, 6-7, 6-4).

Comiat de Feliciano López

L’energia que no va necessitar gastar Alcaraz li va faltar a Feliciano López en el seu comiat de Barcelona. El toledà, a prop de complir els 42 anys, classifica­t al lloc 593è, se’n va acomiadar contra el també veterà David Goffin, belga de 32 anys, que el va vèncer per 7-6 (3), 6-7 (4) i 6-0. «He pensat que podia guanyar el partit, però m’he quedat sense energia en el tercer set. Ha sigut una pena», admetia.

Feliciano López marxa després de 22 participac­ions des del seu debut el 1998, amb només 16 anys. «Mai hauria pogut imaginar que tindria una carrera així quan vaig arribar a Barcelona, als 13 anys, amb la il·lusió de ser tennista», destacava el tennista toledà.

Encara jugarà algun torneig més, l’últim al juny a Mallorca. Feliciano se sentia feliç i orgullós de la seva trajectòri­a. Menys feliç es va sentir Fernando Verdasco, també en la seva probable última participac­ió, campió el 2010, però lluny de la seva millor forma ja amb 39 anys.

En 62 minuts i guanyant només dos jocs (6-1, 6-1), el madrileny va caure contra l’italià Francesco Passaro (125è mundial). Van quedar també fora de combat en el seu debut els espanyols Albert Ramos, Jaume Munar, Pedro Martínez i Daniel Rincón.

 ?? Javi Ferrándiz ?? Carlos Alcaraz celebra un punt en el seu debut d’ahir a Barcelona.
Javi Ferrándiz Carlos Alcaraz celebra un punt en el seu debut d’ahir a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain