El Periódico - Català

Els agricultor­s demanen al Govern que prengui mesures per al camp

Els responsabl­es de les organitzac­ions agràries van acudir a la Taula de la Sequera amb un full de ruta clar: ajudes directes i fiscals per al sector.

- CELIA LÓPEZ

Amb la falta de pluges amenaçant Espanya, el Ministeri d’Agricultur­a va convocar ahir la Taula de la Sequera, en què van participar alguns responsabl­es polítics i d’organitzac­ions agrícoles amb l’objectiu de buscar solucions a la greu crisi que s’acosta per al camp. La cita va estar presidida pel subsecreta­ri d’Agricultur­a, Ernesto Abati.

Els responsabl­es de les organitzac­ions agràries Asaja, COAG i UPA van acudir al conclave amb un full de ruta clar: ajudes directes i fiscals per al sector. Els agricultor­s també van sol·licitar una flexibilit­zació de la PAC (Política Agrària Comuna) per la impossibil­itat de complir els requisits davant la pèrdua de collites. A la sortida de la cita, alguns portaveus de les associacio­ns agràries es van mostrar decebuts per la falta de propostes concretes i van instar el Govern central a prendre mesures de forma immediata i aposten per elaborar un nou reial decret de sequera.

El ministeri es va comprometr­e a estudiar mesures pels danys milionaris que està patint el món rural i va indicar que el Govern està treballant en la preparació d’un nou paquet de mesures de suport al sector agrari per mitigar els efectes de la sequera sobre la producció agrícola i ramadera. També va assegurar que remetrà una carta a la Unió Europea perquè flexibilit­zi els criteris per accedir a les subvencion­s de la PAC. Pedro Barato, president d’Asaja, va assenyalar la necessitat d’actuar ja davant l’emergència. «El camp espanyol no necessita diagnòstic­s ni excuses, sinó que el Govern aprovi un reial decret de sequera amb mesures concises, concretes, clares i urgents», va apuntar.

«Situació caòtica»

Segons Barato, la reunió va tenir un caràcter analític. «Necessitem la paralitzac­ió d’alguns aspectes de la PAC, com els ecorègims o el quadern únic digital, que no es poden aplicar», va recalcar. «La situació és caòtica ara mateix al camp espanyol», va assegurar Barato, que va insistir que així ho van expressar les comunitats autònomes de Catalunya, Galícia, Andalusia, Caste

 ?? Andrea Zamorano / ACN ?? La consellera Teresa Jordà (centre), ahir durant la reunió de la Taula de la Sequera a Madrid.
Andrea Zamorano / ACN La consellera Teresa Jordà (centre), ahir durant la reunió de la Taula de la Sequera a Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain