El Periódico - Català

L’abús sexual a la tele surt barat

- FERRAN MONEGAL

S ’acaba de conèixer la sentència sobre la violació/abús sexual a la concursant Carlota Prado que va passar els dies 3 i 4 de novembre del 2017, al programa de Tele 5, produït per Zeppelin TV, Gran Hermano Revolution. Un plec de 37 pàgines que he pogut llegir en la seva totalitat, firmat per la magistrada titular del Jutjat Penal número 18 de Madrid.

La sentència acaba condemnant l’autor de l’agressió, el també concursant José María López, a 15 mesos de presó (que no complirà) i el pagament d’una indemnitza­ció de 6.000 euros pel mal moral ocasionat amb la comissió del seu delicte, i a la productora Zeppelin TV amb 1.000 euros per mal moral suplementa­ri.

O sigui, després de gairebé sis anys, amb ajornament­s continuats del judici per les greus seqüeles psicològiq­ues que ha estat i està patint Carlota Prado –la jove malaguenya que quan va ser agredida tenia 24 anys– després de gairebé sis anys els deia, la condemna consisteix que l’agressor li doni 6.000 euros i l’empresa productora del reality 1.000 més. I aquí no ha passat res. I passi-ho bé.

Doncs han passat sis anys, sí, però segueixen presents encara al meu cervell les imatges –que vam poder veure gràcies a El Confidenci­al– de Carlota tancada en aquella bombolla de vidre o metacrilat anomenada El confesiona­rio, sola, aïllada, assistint horroritza­da a l’agressió sexual de la qual va ser objecte la nit anterior. Va ser tot un detall per part de la productora trucar-li l’endemà i dir-li: vine, bonica, que t’ensenyarem com abusaven de tu perquè no recordes res. En efecte, la nit abans la productora va facilitar alcohol als concursant­s i Carlota va ser agredida quan estava en una semiincons­ciència etílica notable. Encara ressonen les paraules de Carlota al meu cervell, sí, plorant tancada a la bombolla i demanant desesperad­a: «Sisplau, pareu ja, sisplau, traieu-ho». Sorprèn també que la cadena Tele 5, la que contractav­a i emetia el reality, ni tan sols hagi format part d’aquesta causa ni se l’hagi citat a declarar. Li ha sortit de franc amb tota tranquil·litat.

Tot això, francament, és molt canalla. Al guanyador d’aquella edició de Gran Hermano li van donar un maletí amb 300.000 euros trincotrin­co. A la víctima, estigmatit­zada de per vida, 6.000 euros, més 1.000 de caritat. És indiscutib­le: l’abús sexual a la televisió surt barat.

 ?? ?? Carlota, al confession­ari de ‘GHR’ (T-5).
Carlota, al confession­ari de ‘GHR’ (T-5).
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain