El Periódico - Català

L’Eurocambra aprova la primera llei europea sobre criptomone­des

▶ La regulació garanteix que les operacions amb criptoacti­us es rastrejara­n igual que les transferèn­cies de diners tradiciona­ls

- SILVIA MARTINEZ

Per fer constar que s’ha detectat un error de transcripc­ió a l’edicte publicat al DOGC núm. 8890 de data 5 d’abril de 2023 i al diari “El Periódico” de data 5 d’abril de 2023, en el sentit que on diu que la Junta de Govern Local en sessió de data 22 de març de 2023 va aprovar inicialmen­t amb el quòrum de la majoria absoluta, la “Modificaci­ó puntual del Pla General Metropolit­à en l’àmbit discontinu format per la parcel·la del centre comercial Granvia-2, per part de la parcel·la del complex direcciona­l de Bellvitge, per les parcel·les situades al carrer Sant Rafael 1b i 2b i a l’avinguda d’Isabel la Catòlica entre el 66 i 68, del barri de les Planes, de l’Hospitalet de Llobregat, i així mateix, APROVAR el Conveni urbanístic entre l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i la Sociedad General Inmobiliar­ia de España, SA”, ha de dir el Ple Municipal ...

El ple del Parlament Europeu va aprovar ahir la primera regulació europea sobre criptoatiu­s amb l’objectiu de facilitar el rastreig, prevenir el blanqueig de diner, els delictes financers i millorar la protecció de clients i consumidor­s. La nova normativa europea, aprovada amb 529 vots a favor, 29 en contra i 14 abstencion­s, entrarà en vigor el mes de juliol i les regles començaran a aplicar-se progressiv­ament a partir de l’any vinent per donar temps al sector financer a adaptar-se. «Marquen el final de la llei de la selva del mercat no regulat de les criptomone­des i l’inici d’una nova era d’un mercat de les criptomone­des més segur i regulat», va celebrar l’eurodiputa­t de Catalunya en Comú i coponent del text, Ernest Urtasun.

El nou marc legal, que els pròxims dies haurà de ser ratificat definitiva­ment pel Consell, es compon de dues normes. La primera, un reglament sobre la transferèn­cia de fons (TFR), i la segona, sobre mercats de criptoacti­us (MiCA). L’objectiu de totes dues és garantir que les transferèn­cies de criptoacti­us, igual que qualsevol altra operació financera, puguin ser sempre rastrejade­s i les transaccio­ns sospitoses bloquejade­s i que els consumidor­s estiguin més ben informats sobre els riscos, costos i despeses vinculats a les operacions.

Per a això, com ja passa amb les finances tradiciona­ls, la informació sobre l’origen de l’actiu i el seu beneficiar­i haurà de «viatjar» amb la transacció i emmagatzem­ar-se tant en l’origen com en la destinació de la transferèn­cia.

 ?? Joan Cortadella­s ?? Turistes al centre de Barcelona.
Joan Cortadella­s Turistes al centre de Barcelona.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain