El Periódico - Català

Fundesplai preveu 8.000 beques per a les colònies de l’estiu vinent

- EL PERIÓDICO

L’estiu és temporada de casals i colònies. Fundesplai ja té preparada la campanya d’aquest any, en la qual oferirà més de 82.000 places i unes 8.000 beques i ajudes, «com a mínim», que són les que es van atorgar el 2022 i que podrien ser més aquest any atesa la situació econòmica de les famílies catalanes, segons les previsions de l’entitat. Així ho van explicar ahir la directora general de Fundesplai, Cristina Rodríguez; el vicepresid­ent, Jordi Simó; el director d’innovació i continguts, Carles Xifra, i la directora financera, María José Navarrete.

En total, aquest estiu s’han programat 1.100 tandes d’activitats entre campus, colònies, campaments, camps de treball i colònies en família. També hi haurà escoles bressol per als més petits i campus d’estiu, com el que s’organitza al Museu d’Història de Barcelona, on els nens podran descobrir els secrets de la ciutat; colònies en plena natura al Pirineu o les Guilleries; relacionad­es amb la tecnologia, amb una aproximaci­ó a la intel·ligència artificial i els drons; campus musicals, de biologia marina i recuperaci­ó d’espais d’importànci­a social o natural, entre d’altres. Una d’aquestes activitats són les colònies i campaments organitzat­s conjuntame­nt amb EL PERIÓDICO i la UPC.

Més demanda de beques

Una de les prioritats de Fundesplai és garantir que els nens puguin disfrutar d’aquestes activitats, per la qual cosa esperen poder atorgar beques a, almenys, uns 8.000 nens, gràcies a les aportacion­s de les administra­cions públiques, organitzac­ions, empreses i particular­s. «És molt probable que hi hagi més demanda de beques», va aventurar Rodríguez, que va recordar que moltes famílies tenen dificultat­s econòmique­s per la forta inflació i els problemes generats per la pandèmia.

 ?? Loren Elliott / Reuters ?? Dani Alves, a Sydney durant una gira del seu anterior equip, el Pumas.
Loren Elliott / Reuters Dani Alves, a Sydney durant una gira del seu anterior equip, el Pumas.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain