El Periódico - Català

EL RBF CREA MILERS DE LLOCS DE TREBALL DIRECTES I INDIRECTES I AQUEST ANY POT TENIR UN IMPACTE ECONÒMIC NACIONAL SUPERIOR ALS 120 MILIONS D'EUROS DESPRÉS DEL SEU PAS PER 14 POBLACIONS

-

El Reggaeton Beach Festival (RBF), organitzat per un grup de visionaris de Badalona, és considerat un cas d'èxit pel seu creixement i la seva repercussi­ó. Dels 8.000 visitants que va tenir la seva primera edició a Badalona el 2017, ha anat creixent cada any de manera sostinguda i sostenible fins a atrapar, en estatus i facturació, altres grans festivals espanyols i, fins i tot, europeus. De fet, a més de ser actualment el festival que més entrades ven a Espanya –se n'esperen més de 600.000 per a aquest estiu–, també és l'esdevenime­nt de música urbana més important d'Europa per xifres, influència i impacte en xarxes socials.

Més enllà de la seva indubtable influència –ja que aconseguei­x vendre el 90% dels seus aforaments– i de la seva capacitat per mantenir actius els seus fidels seguidors durant tot l'any, el RBF s'ha convertit en un gran motor econòmic per als llocs que visita. Aquest any pot arribar a crear més de 15.000 llocs de treball directes i indirectes, i superar en 120 milions d'euros l'impacte econòmic a Espanya.

En tot aquest procés, el RBF no ha perdut la seva independèn­cia, ni ha sigut comprat o participat pels fons d'inversió que, des que van veure que aquest sector movia tants milions, han desembarca­t en les marques més importants de la música en viu. tot

A part de ser tot un referent quant a música, el RBF també és el festival més popular per als joves i s'enorgullei­x dels seus valors d'igualtat, inclusió, seguretat, sostenibil­itat i reciclatge, a més de la seva lluita contra els abusos a les dones, el foment del comerç local, la cultura i la diversió pensada per a totes les edats.

El RBF va néixer fa sis anys com a iniciativa dels socis de DQuality, una modesta productora de Badalona avesada a concerts en viu de diferents gèneres musicals per Espanya. La seva visionària aposta per crear un gran esdevenime­nt de reggaeton ha fet que sigui l'esdevenime­nt musical que més ha crescut en vendes a tot Espanya. I és que, durant les seves quatre edicions ja celebrades, l'esdevenime­nt no ha parat de créixer tant en aforament com en destinacio­ns, i aquest 2023 arriba a 14 poblacions, a més de 600.000 persones i s'ha convertit en una marca amb prestigi internacio­nal.

Aquest estiu, el RBF es dona cita a Barcelona el 22 i 23 de juliol, amb la participac­ió d'artistes com Ozuna, Arcángel, Eladio Carrion, Bryant Meyers i Sech, Lunay, entre molts d'altres.

A més, aquesta edició tindrà altres parades a Astúries, Benidorm, Galícia, Madrid, Mallorca, Marbella, Oropesa del Mar, Torrevella, Santander i Tenerife, i s'esperen més confirmaci­ons.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain