El Periódico - Català

Laporta s’asseu amb Ceferin

El president del Barça està en missió diplomàtic­a per atenuar les conseqüènc­ies de l’escàndol arbitral. Dilluns va allargar la mà al president de la UEFA. Ahir va viatjar fins a Eslovènia per explicar-li que el club no va comprar àrbitres.

- MARCOS LÓPEZ

Barcelona, Madrid, Londres, Ljubljana, capital d’Eslovènia... Joan Laporta, el president del Barcelona, està de viatge diplomàtic per rebaixar al màxim les conseqüènc­ies del cas Negreira i evitar, sobretot, una sanció de la UEFA que ha estudiat excloure l’equip de Xavi de les competicio­ns europees. El Barça està convençut que no serà castigat perquè com ha estat defensant no ha comprat cap àrbitre, per la qual cosa no hauria de rebre cap sanció.

Laporta està convençut de rescatar com més aviat millor una química perduda amb Aleksander Ceferin, president de la UEFA, conscient que una sanció significar­ia un drama esportiu, lluny de la Champions per tercer any consecutiu, a més a més d’econòmic, 70 milions d’euros menys d’ingressos, com a mínim, i reputacion­al, compromete­nt també el futur projecte esportiu, afectant, per descomptat, el possible retorn de Messi.

Recuperar influència

Laporta no para. Primer va anar a la casa de Javier Tebas, un dels seus enemics més forts, per exposar els seus arguments en el cas Negreira. No intentava convèncer, només argumentar la posició blaugrana, recordant que ja no hi haurà més cites amb el dirigent de LaLiga perquè tot queda sota via judicial. Ara s’asseu amb Aleksander Ceferin, el president de la UEFA, segons va revelar Joan Fontes en el seu compte de Twitter, i va poder confirmar després aquest diari. Primer, Laporta va allargar la mà al dirigent eslovè. «No ha caigut en la trampa de Tebas», va dir dilluns passat, elogiant «la responsabi­litat» que ha tingut Ceferin les últimes setmanes quan ha abordat el cas després que l’organisme europeu anunciés una investigac­ió profunda.

Estesa la mà del diàleg, el president del Barça passa a l’acció. Primer saluda Tebas; ara Ceferin, insistint en una línia d’actuació que ja havia defensat durant la campanya electoral (ja fa més de dos anys): que el Barça s’havia de reconnecta­r amb els cercles de poder del futbol mundial. El club no té cap influència, amb la qual cosa la seva posició queda debilitada. La reunió va ser a Eslovènia, la llar del president de la UEFA, després que Laporta fes escala a Londres, aprofitant un viatge que havia de ser inicialmen­t de caràcter privat i, sobretot, secret.

Amb la carpeta de diplomàtic Laporta intenta reconduir el cas Negreira, conscient del gran perjudici que infringiri­a un càstig de la UEFA. Un mal irreparabl­e per al seu mandat. D’aquí ve la necessitat d’acostar-se a Ceferin, que es va mostrar molt dur tan bon punt es va conèixer la vinculació del Barça amb l’exvicepres­ident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) durant 17 anys. «El cas Negreira és del més greu que he vist jo en el futbol», va arribar a assegurar el president de la UEFA el 3 d’abril.

Rebaixar la tensió

Des d’aleshores, Laporta ha intentat rebaixar la tensió, conscient que no pot entrar en un conflicte directe amb la UEFA perquè s’exposa a un càstig duríssim, que condiciona­ria tota la reconstruc­ció esportiva. Per això, dues setmanes després, el president del

Barça enaltia la «prudència» de Ceferin, a qui va retre ahir visita per explicar-li les mesures que ha pres la seva directiva defensant, en tot moment, que el club no ha comès irregulari­tats.

I no només en el cas Negreira sinó també en la Superlliga europea, el projecte que lideren el Madrid, el Barça i la Juventus, que compta amb el rebuig frontal de la UEFA. En aquest sentit, Laporta no ha sigut tan bel·ligerant com Florentino Pérez, president del Madrid i líder d’aquest pla per provocar una ruptura en les estructure­s del futbol europeu. I després del cas Negreira, el president blaugrana encara va ser més prudent.

El president viatja a Eslovènia per evitar que la UEFA castigui el Barça sense Champions

 ?? Franck Fife / AFP ?? Ceferin, president de la UEFA, i Laporta, president del Barça, a la llotja de Torí en la final de la Champions femenina de l’any passat.
Franck Fife / AFP Ceferin, president de la UEFA, i Laporta, president del Barça, a la llotja de Torí en la final de la Champions femenina de l’any passat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain