El Periódico - Català

Nadal, baixa a Madrid

-

La missió era gairebé impossible. Roberto Bautista va entrar a la central Rafa Nadal sense res a perdre i disposat a complicar la vida a Carlos Alcaraz. Va tenir el primer break point del partit en el joc inicial, li va trencar el servei primer (2-3), va salvar dos set balls i amb el seu tennis rocós, expert veterà en mil batalles, i va aguantar el tipus durant 1 hora i 53 minuts fins a cedir la victòria al campió del Barcelona Open Banc Sabadell per 6-3 i 7-5.

L’esforç del tennista castellone­nc, de 35 anys i 25è mundial, es va quedar sense premi davant un Alcaraz que va aguantar l’envestida amb un joc desbordant de força i inesgotabl­e de recursos. Potència física, agressivit­at a la xarxa, cops a les línies i, quan era necessari, deixades impossible­s. Ni el vent que va bufar a la pista va frenar el tennista murcià.

Campions a la llotja

Però sota aquestes condicions, Alcaraz va treure la seva màgia i va ser valent amb cops espectacul­ars i brillants. El millor de molts, possibleme­nt, quan va salvar un break point abans de guanyar el primer set, corrent d’un costat a l’altre de

▶ El retorn de Rafael Nadal haurà d’esperar unes setmanes més. El tennista balear va anunciar ahir que tampoc estarà en el Masters 1000 de Madrid, que es disputarà entre el 26 d’abril i el 7 de maig.

▶ «En principi havien de ser de sis a vuit setmanes de període de recuperaci­ó i ja anem per la 14a. La realitat és que la situació no és la que hauríem esperat però d’alguna manera l’evolució no ha sigut la que en principi ens van dir i ens trobem en una situació que és difícil», va dir el manacorí. A poc més d’un mes de Roland Garros (28 maig-11 juny), la carrera contra rellotge per estar en el Grand Slam comença a ser preocupant.

Avui l’espera un altre duel espanyol davant Alejandro Davidovich, que va guanyar Emil Ruusuvuori (6-3, 7-5). No s’han enfrontat mai, tot i que es coneixen de centenars d’entrenamen­ts. «Serà una bona batalla. Tots dos tenim molta fam. Jo soc un os dur de rosegar», assegurava el malagueny, tot i que va admetre que el seu rival està a un altre nivell.

«Enfrontar-se a ell és com ferho contra Nadal o Djokovic», va assenyalar Davidovich, de 23 anys i 38è mundial, que l’any passat, a Montecarlo, va eliminar Djokovic i va perdre la final amb Tsitsipas.

Davidovich explicava ahir que li va costar assimilar aquest èxit. «No ho vaig saber gestionar. Massa tensió. Aquest any vaig tenir un atac de pànic i vaig pensar a no jugar». Explica que treballa amb el seu equip per gestionar aquestes situacions. Ara està «disposat a disfrutar d’aquell moment a la central del Godó».

També estaran a quarts Stefanos Tsitsipas, que va guanyar Denis Shapovalov (6-3, 6-2), i Jannik Sinner, que es va desfer de Yoshihito Nisioka (6-1, 4-6 i 6-3).

D’això farà aviat 10 anys i el silenci entorn de l’ídol es va mantenir. Fins que la intel·ligència artificial (IA) va mirar de trencar-lo per la via d’una publicació aliena a la denominada premsa seriosa. La «primera entrevista» anunciada a la portada com a «sensació mundial», amb un subtítol en lletra més menuda en què s’adverteix que aquesta sona «enganyosam­ent certa», consisteix en uns parà-grafs generats per l’IA. Al marge de la sensació o no de realitat, la seva publicació sustenta les alertes llançades des de diferents àmbits sobre el que pot donar de si el seu ús incontrola­t.

Els Schumacher, de moment, han anunciat que es querellara­n contra un mitjà que òbviament s’ha saltat moltes regles. La tenacitat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain