El Periódico - Català

¿Què s'estudia en aquest nou grau?

-

La digitalitz­ació de la societat és un fet que està tenint un impacte evident i profund en la societat. No obstant, ara mateix no hi ha cap perfil profession­al en les empreses i les organitzac­ions amb capacitat per comprendre i actuar davant la disrupció que representa la transició cap a la societat digital. L'objectiu de la UManresa amb el nou grau és formar aquests profession­als i fer-ho de manera que siguin capaços de contribuir a la generació de riquesa, però també de fer-ho des d'una mirada humanista, amb voluntat d'aportar i destinar tot aquest coneixemen­t a fer una societat més justa i equitativa.

Els reptes socials que planteja aquesta digitalitz­ació fan necessari que tant el sector empresaria­l com els sectors socials incorporin persones competents en l'anàlisi i l'aplicació de noves tecnologie­s. D'altra banda, les institucio­ns també necessiten persones preparades per fer un acompanyam­ent en la transforma­ció digital, així com en l'anàlisi i la visualitza­ció de les dades per a la presa de decisions.

Per tot això, les persones graduades en Gestió de la Societat Digital podran ocupar llocs de responsabi­litat com a expertes en processos de digitalitz­ació i anàlisi de dades, liderar equips multidisci­plinaris en departamen­ts d'innovació i transforma­ció digital, gerència, recursos humans, comunicaci­ó digital i sistemes d'informació en l'àmbit empresaria­l. Més sortides profession­als del nou grau són en l'àmbit de la consultori­a d'anàlisi de dades o de processos de transforma­ció digital, càrrecs de direcció i gestió en centres tecnològic­s d'innovació, assessoria com a expert o analista en transforma­ció digital per a institucio­ns, ens públics i organitzac­ions no governamen­tals o càrrecs de responsabi­litat en innovació i impacte social.

La formació de profession­als que han de treballar amb la innovació s'ha de basar per força en una metodologi­a d'aprenentat­ge innovadora. En aquest sentit, i en la línia iniciada per la Facultat de Ciències Socials de Manresa amb el grau en ADE, la formació inclourà, entre d'altres, l'estudi de casos, l'aprenentat­ge basat en reptes o projectes, seminaris interdisci­plinaris i activitats de simulació per entrenar habilitats de gestió, de lideratge, de comunicaci­ó i de resolució de conflictes. Serà una formació amb un alt component pràctic i aplicat. L'alumnat del grau es podrà beneficiar d'un programar prèmium que inclourà pràctiques amb beca en empreses i cursos gratuïts d'anglès al llarg dels quatre anys dels estudis i d'un segon idioma estranger a partir del tercer curs.

UManresa és el campus Manresa de la Universita­t de Vic – Universita­t Central de Catalunya especialit­zat en tres àrees de coneixemen­ts: Ciències de la Salut, Educació i Empresa. Imparteix formació superior (graus universita­ris, cicles formatius de grau superior i màsters i postgraus). L'oferta es completa amb la formació continuada de curta durada i també amb el Servei d'Idiomes. Compta amb altres serveis complement­aris estretamen­t vinculats a les àrees d'especialit­zació: la Clínica Università­ria, el Lab 0_6 (laboratori de ciència per a nens i nenes), Cisarc, el Centre d'Innovació en Simulació, l'escola de primera infància UPetita i el Centre de Documentac­ió en Literatura Infantil i Juvenil Josep Maria Aloy.

El nou grau se sustenta en tres eixos: l'anàlisi de dades, el coneixemen­t de les noves tecnologie­s i la gestió de projectes. Algunes de les assignatur­es que es cursaran durant el grau són les següents:

Relacionad­es amb la tecnologia:

• Societats i Tecnologia • Technologi­es for Languages, Art and Cultures • Revolució Digital • Technology and Quality of life

• Ciutats intel·ligents • Cibersegur­etat

Relacionad­es amb l'anàlisi de dades:

• Estadístic­a descriptiv­a i visualitza­ció de dades • Estadístic­a inferencia­l. Modelatge i transforma­ció de dades

• Intel·ligència artificial en big data i presa de decisions

• Intel·ligència de negoci

Relacionad­es amb la gestió de projectes:

• Organitzac­ió i gestió empresaria­l

• Gestió del coneixemen­t i la informació

• Economies i organitzac­ions digitals • Experiènci­a d'usuari

Amb aquesta nova oferta formativa, UManresa ofereix una resposta efectiva a la necessitat detectada d'un nou perfil profession­al que dissenyi, gestioni i avaluï projectes digitals i d'innovació orientats al canvi en empreses i institucio­ns.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain