El Periódico - Català

L’AMB critica la Generalita­t per rebutjar portar més sorra a les platges

- GUILLEM COSTA

L’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) es mostra sorpresa i decebuda pel rebuig de la Generalita­t a les aportacion­s de sorra com a mètode per salvar les platges dels efectes dels temporals. Segons va avançar EL PERIÓDICO, el Departamen­t d’Acció Climàtica aposta per mesures com les dunes i la regeneraci­ó natural i considera que afegir a les platges grans quantitats de sorra no és sostenible i és una mesura temporal.

No obstant, desenes de municipis es continuen alineant amb aquesta opció. Consideren que és l’única manera de tirar endavant les temporades d’estiu davant les conseqüènc­ies dels temporals. Al Ministeri de Transició Ecològica, responsabl­e últim de les aportacion­s, admeten que aquesta mesura no és infinita, però la defensen com una possibilit­at viable. La Generalita­t, en canvi, s’hi oposa.

Antonio Balmón, vicepresid­ent de l’AMB, defensa que no hi ha cap altra opció que no sigui salvar les platges: «Són equipament­s naturals i socials indispensa­bles, especialme­nt per als ciutadans amb menys recursos econòmics». «Si la Generalita­t condemna algunes platges a la desaparici­ó, condemna un espai públic metropolit­à imprescind­ible», afegeix. Al·ludeix a les afirmacion­s de la directora general d’Acció Climàtica, Mireia Boya, que instava a assumir que «algunes platges desapareix­eran» en el futur.

Des de l’AMB, la notícia publicada per aquest diari s’ha rebut amb estupor, ja que no s’entén per què la Generalita­t no està d’acord a demanar més sorra. Opinen que és la mesura més efectiva per protegir les platges de la regressió. Gairebé 11 milions de persones van disfrutar de les platges a l’Àrea Metropolit­ana segons les dades de l’AMB: «Són l’espai públic més visitat i més ben valorat de la metròpolis. Són un equipament imprescind­ible».

 ?? Feisal Omama / Reuters ?? Una dona somali a la regió de Gedo.
Feisal Omama / Reuters Una dona somali a la regió de Gedo.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain