El Periódico - Català

La ‘suite’ del Sutton, clau en la causa de la violació d’Alves

La defensa del futbolista haurà de trobar una explicació a per què els fets denunciats van passar al bany i no a l’habitació superior.

- GUILLEM SÁNCHEZ J. G. ALBALAT

El lloc en el qual es va produir la suposada agressió sexual de Dani Alves –el bany de la discoteca de Sutton– i el context en el qual la denunciant va arribar fins allà tindran la seva importànci­a en el judici que l’exjugador del Barça afrontarà agafat a la seva última versió dels fets, la quarta, en la qual finalment admet que sí que hi va haver penetració tot i que assegura que aquesta va ser consentida.

Per armar aquesta última estratègia defensiva, que gira entorn d’aquest suposat consentime­nt després que les proves de l’ADN confirmess­in que Alves no va explicar la veritat i que la penetració va existir, com mantenia la víctima, l’advocat Cristóbal Martell ha portat a terme una anàlisi exhaustiva de les imatges anteriors als fets: els minuts que el seu client i la noia van compartir a la sala vip abans de l’agressió denunciada. Segons Martell, les gravacions –detallades en un recurs que acaba de presentar per demanar el final de l’empresonam­ent preventiu d’Alves– detecten contradicc­ions en la versió de la denunciant, que va declarar que havia accedit a acompanyar el futbolista al bany a causa de la seva insistènci­a i sense saber on anava.

Alves va acudir a Sutton el 30 de desembre en companyia d’un amic. Tots dos, com de costum, van ocupar la taula 6 de la planta vip de la discoteca. Alves va enviar en dues ocasions un cambrer a convèncer la víctima i les seves dues amigues perquè es reunissin amb ells. Les noies, que mai havien estat a la planta vip, van acceptar a la segona.

Els clients de la taula 6 són els únics que tenen accés a la Suitte, un reservat al qual s’entra per una porta que hi ha al costat i que condueix, a través d’unes escales, a una tarima vidrada, que permet veure la pista de ball, però no al revés. Martell assegura que Alves, després d’aquells minuts de «galanteig sexual» previ, va proposar a la jove «anar a un lloc més privat, i va esmentar el bany que hi havia just al costat». Alves i la víctima no van pujar al reservat, al costat de la porta de la Suitte, a mà esquerra i abans d’arribar a les escales, està el bany en el qual va tenir lloc la suposada violació.

Unes de les preguntes a la qual haurà de respondre Alves en el judici serà per què, si és veritat que la jove havia acceptat prèviament acudir a un lloc més privat per mantenir relacions sexuals, no van pujar a la Suitte, ideal per mantenir-les, i es van tancar en un bany minúscul ubicat just al costat; si ho van fer perquè van preferir el bany o, com planteja l’acusació, ho van fer perquè el lavabo va permetre a Alves tancarla i, en aquest espai tan reduït, imposar la seva força. No pot al·legar-se que triessin el bany perquè

Alves desconegué­s el reservat perquè, com ell mateix va declarar, sempre s’asseia a la taula 6.

Alves ha donat quatre versions diferents sobre aquests fets. Les tres primeres han quedat desmentide­s per la investigac­ió dels Mossos d’Esquadra. La quarta –oferta dilluns mesos després de conèixer les proves que l’acorralen– manté que quan van entrar al bany ell es va asseure al vàter, ella es va agenollar davant d’ell i li va practicar una fel·lació. Després, ella es va asseure sobre ell i ell la va penetrar.

L’esportista ha d’aclarir per què es van tancar en un bany minúscul i no al reservat La defensa de la víctima manté que el petit espai li va permetre imposar la seva força

La versió de la víctima

La noia, per la seva part, va relatar als Mossos dos dies després dels fets i també en seu judicial que no va seguir Alves perquè li hagués proposat mantenir relacions sexuals sinó perquè aquest –des de l’interior del reservat i quan ella encara es trobava amb les seves amigues– va començar a fer-li gestos insistentm­ent perquè anés on ell es trobava. Finalment ella va accedir-hi, va entrar en el reservat i va creuar, seguint les indicacion­s d’Alves, a través d’una porta sense saber on conduïa. La víctima va declarar que, al descobrir que era un bany, va voler sortir-ne. Però Alves l’hi va impedir, va tancar la porta i va perpetrar la suposada violació.

La versió de la víctima coincideix amb els indicis obtinguts pels Mossos: el semen intravagin­al, la rascada al genoll i la ubicació de les empremtes dactilars. La defensa del futbolista, amb la tesi del consentime­nt, haurà de trobar una explicació plausible a aquests indicis que no aclareixen la quarta versió d’Alves. I també a altres elements perifèrics, com per què els fets van passar al bany i no a la Suitte.

 ?? David Ramírez ?? L’exjugador blaugrana Dani Alves, actualment a la presó.
David Ramírez L’exjugador blaugrana Dani Alves, actualment a la presó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain