El Periódico - Català

Sant Jordi també batega al Retiro

Els autors d’EL PERIÓDICO Inés Martín Rodrigo, Juan José Millás, Juan Cruz, Julio Llamazares i Ana Bernal Triviño, citats a Madrid.

- MIGUEL VÁZQUEZ

Un Barcelona-Atlètic de Madrid en ple Sant Jordi. ¡A les quatre de la tarda! Juan Cruz se’n fa creus. És un dels primers comentaris que fa a l’arribar a la cita d’EL PERIÓDICO. «¡Visca el Barça!», diu, poc abans que el fotògraf dispari. En la imatge, altres escriptors de la casa: Inés Martín Rodrigo, Juan José Millás, Ana Bernal-Triviño i Julio Llamazares. L’entorn, el parc del Retiro, que d’aquí poc més d’un mes tornarà a obrir les portes a la Fira del Llibre de Madrid.

Tots els presents es traslladar­an a Barcelona per passar-hi la jornada d’aquest diumenge, tret de Llamazares, que ja tenia una presentaci­ó tancada a Lleó. Acaba de publicar Vagalume (Alfaguara) i es mostra sorprès del nivell dels entrevista­dors que en aquesta ocasió l’han tocat: «¡Fins i tot s’han llegit el llibre!». L’any passat, Millás, que també promociona novel·la aquests dies, Solo humo (Alfaguara), es va haver de refugiar de la calamarsad­a colossal que va caure sobre Barcelona al metro. «Va ser la primera vegada que un jove em va cedir el seient». «¿Però perquè et va reconèixer?», li pregunta Martín Rodrigo. «No, no, perquè em va veure gran».

Coses, i penes, de la vida literària, que només es va aturar durant els pitjors moments de la pandèmia de la covid-19 i amb un cor que avui batega amb més intensitat, potser, que mai. Tot i que de vegades hagi de compartir espai, almenys televisiu, amb el futbol, fins i tot el dia de Sant Jordi.

Però hi haurà temps per a tot: gols, firmes, roses... I, per acomiadar el dia, la festa del suplement literari abril al Dry Martini. A la salut, sempre, dels lectors.

 ?? Jordi Otix ?? Una parada de venda de llibres, ahir al centre de Barcelona.
Jordi Otix Una parada de venda de llibres, ahir al centre de Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain