El Periódico - Català

Vips i polis al

El campionat torna a l’RCT Barcelona en plena forma i amb gran èxit organitzat­iu. Un altre triomf de la setmana: 312.000 euros recaptats per combatre el maleït càncer.

-

La nit de dimecres passat va ser una nit especial al Reial Club de Tennis Barcelona. El torneig va celebrar el 70è aniversari des que, el 1953, qui llavors era president, Carlos Godó Valls, pare de Javier Godó, comte de Godó, va impulsar-ne la primera edició. No hi van faltar els empresaris més vip, com Isak Andic, Sol Daurella, Ángel Simón i Josep Oliu. Hi era també Joan Laporta, a qui Florentino Pérez li ha fet el favor de la seva vida amb el vídeo viral de l’equip del règim. Des de dilluns, el president del Barça es mostra més relaxat que mai. Tant és així que alguns dels que li van preguntar per la tornada de Leo Messi ja donen per fet que el té ben lligat.

La setmana també ha sigut intensa per a l’esmentat president del Banc Sabadell i el CEO, César González-Bueno. L’un i l’altre han sigut dues de les personalit­ats que més somrients hem vist aquests dies pel village. Com no podia ser d’una altra manera, el banc pràcticame­nt ha doblat la cotització en borsa des de l’últim Godó. Així que de motius en tenen per no dissimular l’optimisme. Un altre encert del Sabadell va ser continuar patrocinan­t el torneig en temps de covid. No van dubtar a renovar quan el campionat ho necessitav­a més i ara, pel seu estand, hi passa el millor de la ciutat de Barcelona.

Taula d’ordre públic

Per cert, una de les taules que va passar desaperceb­uda, però que reunia més poder, era la que capitaneja­va el subdirecto­r general del Sabadell, Álvaro Echevarría. Aquí hi havia el tinent general de l’Exèrcit, Manuel Busquier; el cap superior de Policia, Luis Fernando Pascual Grasa; el general de la Guàrdia Civil José Luis Tovar; el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez; el dels Mossos, Eduard Sallent, i el director del Centre Nacional d’Intel·ligència. Doncs sí, tots, junts, tots d’un ventre i cadascú del seu temple, i donant fe que el procés s’ha acabat. Només algunes, com Aurora Catà, van gosar acostar-se a saludar.

Un altre tipus de poder és el que exerceixen els dircoms. En aquest cas, alguns van dinar amb el també subdirecto­r general del banc, Gabriel Martínez, i altres executius congregats al club de Pedralbes. Entre rialles i xafarderie­s, Fede Segarra, Esther Grávalos, Jordi Romañach, Jordi Gómez i Óscar Campillo van compartir taula amb l’exempresar­i i ara popular influencer del món de la restauraci­ó Rafael Antonín, més conegut com a Rafuel. Un crac. No podem obviar l’elegància que desprenia als voltants de la terra batuda la parella formada pel restaurado­r José María Kao i la seva filla Mei, tots dos uniformats amb barrets de palla estil boater; la simpatia permanent de Rosa Tous, i els magnífics còctels que ha elaborat en exclusiva per al torneig Javier de las Muelas.

Doncs això, que el director del RCT Barcelona, Jordi Cambra, ja pot respirar tranquil. Èxit organitzat­iu, bons ingressos per al club i els socis podran tornar a disfrutar aviat de les instal·lacions.

La gala contra el càncer

El president de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona, el doctor Laureano Molins, pot estar satisfet del poder de convocatòr­ia i de la recaptació obtinguda a la gala que es va celebrar al Museu Marítim aquest dijous. Més de 312.000 euros i 600 convidats és el resultat de molt d’esforç. Hi havia el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, i el seu germà Dani. Aquest últim, molt enyorat ara pels periquitos. Tant és així que ja hi ha qui promou un moviment perquè torni a tenir un paper important a l’Espanyol.

No hi va faltar representa­ció electoral barcelonin­a. Hi eren el candidat del PP, Daniel Sirera; la número dos del PSC, Maria Eugènia Gay, nouvinguda d’un homenatge que li van fer al Círculo Ecuestre, i Xavier Trias, que amb prou feines es va deixar veure. L’admirat David Carabén, de Mishima, va actuar després del sopar i la xef Ada Parellada va cuinar en directe sense gaire atenció dels presents. Sort que el periodista esportiu i streamer de moda Gerard Romero va agafar els comandamen­ts i va aconseguir un silenci absolut de tots els presents.

Esperança

Els assistents a aquesta mena d’actes solidaris haurien d’escoltar i valorar més els missatges dels organitzad­ors. Entre altres coses, perquè allà es va anunciar que l’objectiu és que el 2030 el 70% de les persones que tinguin un càncer puguin superar-lo. En l’actualitat, estem en un 56% i fa 20 anys era només d’un 30%. Doncs això, felicitats a tots els metges, investigad­ors i voluntaris que treballen en aquesta associació i que fan tan bona feina.

 ?? El Periódico ?? González-Bueno i Oliu, en el Godó.
El Periódico González-Bueno i Oliu, en el Godó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain