El Periódico - Català

Giráldez crida a omplir el Camp Nou dijous

-

CHELSEA: Berger (7); Périsset (5), Mjelde (5), Eriksson (5), Carter (5), Charles (6); Leupolz (5), Cuthbert (6), Cankovic (5);

Kerr (8), Reiten (6). Canvis: James (8) per Cankovic (m. 46); Ingle (6) per Curthbert

(m. 68); Kaneryd (5) per Périsset (m. 84); Fleming (5) per Leupolz (m. 84);

Harder (7) per Reiten (m. 84).

BARCELONA: Paños (5); Bronze (6), Paredes (7), Mapi León (7), Rolfö (6); Patri (7), Walsh (6), Aitana (7); Graham Hansen (8), Geyse (4), Salma (5). Canvis: Mariona (8) per Geyse (m. 60); Torrejón per Bronze

(m. 67), Engen (s. q.) per Walsh (m. 85), Crnogorcev­ic (s. q.) per Salma (m. 85); Oshoala (s. q.) per Graham (m. 85).

GOLS: 0-1 (m. 4), Graham Hansen.

Per si mateixa és decisiva, i gràcies a la noruega el Barça va poder respirar en una primera part on no li van acabar de sortir les coses. Al conjunt de Giráldez li va costar massa sortir amb la pilota. El Chelsea, abonat a les contres, va exercir una pressió incòmoda sobre la construcci­ó de l’equip blaugrana. Les d’Emma Hayes sabien al que venien, sabien que, no podent treure-li la pilota al Barça, li havien d’impedir combinar. I així ho van fer, anul·lant Aitana Bonmatí com a cervell i demanant a la defensa un vaivé matador.

Paños també va haver d’aparèixer en més ocasions del que voldria.

▶ «Hem jugat molt bé a futbol», va opinar Jonatan Giráldez després d’adjudicar-se la victòria a Stamford Bridge. El cos tècnic estava molt satisfet amb el joc de l’equip, però encara veia l’eliminatòr­ia «oberta». «Faig una crida perquè tothom vingui al partit del Camp Nou», va demanar Giráldez davant la tornada d’aquest dijous.

▶ «Vam merèixer aquest resultat, el Chelsea no va tenir gaire bones ocasions, és una pena que no ens n’anéssim amb un parell de gols més», afegia Graham Hansen, nomenada MVP del xoc. «Si haguéssim fet algun gol més ens n’aniríem més tranquil·les, però són unes semifinals de Champions i contra un Chelsea que es mereix també estar aquí com nosaltres», va valorar Irene Paredes, que va destacar la capacitat de l’equip de neutralitz­ar el conjunt anglès per impedir les seves passades llargues i que hi hagués disputes a l’àrea barcelonis­ta. Les culers van aprofitar cada interrupci­ó del partit per reunir-se sobre la gespa. Fan falta aquests moments per parlar i anar totes en la mateixa direcció», va resumir Aitana Bonmatí.

Els dos equips van aprofitar que les assistènci­es mèdiques estaven atenent Berger per resituar-se. En grupet, les blaugranes es van plantar al cercle central. Aitana demanava calma i seny. El partit se’ls estava escapant de les mans i si cedien el control podia acabar molt malament. El Barça va aconseguir tancar la primera part amb esclats del que vol ser. Control i domini en camp contrari, sublevants­e a la pressió del Chelsea.

El segon temps va començar amb les pitjors notícies per al Barça. Lucy Bronze es va trencar. La britànica, de cop, es va tirar a terra perquè no podia recolzar la cama dreta. Queixant-se ostensible­ment del genoll, es va estirar al verd tapant-se la cara. Després de ser atesa per les assistènci­es, Bronze va sortir del camp coixa, sense poder recolzar la cama i amb la cara descompost­a. Fa molt mala pinta.

Amb l’entrada de Mariona, el Barça va recuperar el domini. Les blaugranes van poder trobar Aitana amb facilitat i, combinant amb Patri, van aconseguir imposar el seu joc. El Barça va començar a rondar l’àrea blue amb més autoritat, tot i que a les passades finals no arribaven a bon port.

Per ben poc, el Barça pot respirar al vol de tornada a Barcelona. Dijous es decidirà tot al Camp Nou i les blaugranes intentaran aprofitar l’avantatge per escriure el seu nom al bitllet d’avió a Eindhoven.

Graham Hansen va elaborar una obra d’art per encarrilar el pas a la final

 ?? FC Barcelona ?? Graham Hansen, felicitada per les seves companyes, després de marcar el 0-1.
FC Barcelona Graham Hansen, felicitada per les seves companyes, després de marcar el 0-1.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain