El Periódico - Català

Xavi convoca Lamine Yamal, un extrem cadet de 15 anys

El Barça-Atlètic es juga per tercer any consecutiu a les 16.15 hores i Xavi argumenta les seves queixes de la molèstia que causa el sol i la incidència d’una gespa seca en el joc.

- JOAN DOMÈNECH XAVI HERNÁNDEZ

A la molesta hora de Getafe (16.15 hores) el Barça rep l’Atlètic en un partit que, amb tot, tindrà una gespa curteta i regada perquè la bola rellisqui i no es freni per l’altura de l’herba, com va passar al coliseu madrileny. Atacat, criticat, fins i tot ridiculitz­at per allò del sol i el lent camp de Getafe, Xavi Hernández va reivindica­r i va reforçar els seus arguments, les seves creences sobre les condicions en què s’hauria de disputar un partit de futbol si l’interès major és la plenitud de l’espectacle.

En realitat, no és l’hora de Getafe. És l’hora de l’Atlètic. Per tercer any consecutiu reben els blaugranes els matalasser­s a les 16.15 hores. Van empatar a zero a la Lliga 20-21 i van vèncer per 4-2 la campanya passada, ja amb Xavi i Simeone a la banqueta. No hi haurà excuses al resultat pel sol batent l’estadi blaugrana, segons les previsions del Meteocat.

El més jove de la història

El que brilla, o brillarà en el futur, és Lamine Yamal Nasraoui Ebanar, un futbolista cadet cridat a fer història. Ja va escriure ahir un minipròleg del que podria ser la seva carrera profession­al a l’entrar en la llista de convocats per al partit. No només és el més jove que mai ha sigut cridat al primer equip, sinó que ho serà també si debuta, per descomptat.

Nascut a Esplugues de Llobregat el 13 de juliol del 2007 (encara té 15 anys), de pare marroquí i mare de Guinea Equatorial, encara pertany a la categoria cadet. Ha debutat, però, amb el Juvenil A blaugrana a la Divisió d’Honor i a la Champions, però no al Barcelona Atlètic, amb la qual cosa va fer un salt gegant fins al Camp Nou després de completar una setmana a les ordres de Xavi. No era la primera amb els grans.

«M’ha agradat molt en els entrenamen­ts i per això l’he convocat. Ens pot ajudar molt», va explicar Xavi, donant a entendre que ha exhibit un nivell suficient per ser competènci­a directa d’Ansu Fati i Ferran Torres, que a Getafe van continuar sent suplents. L’entrenador va preferir avançar Alejandro Balde, el lateral esquerre, abans de confiar en algun dels dos.

«Lamine té molt talent, és fort, posseeix aquesta última passada..., és un futbolista que podria marcar una etapa al club», va analitzar Xavi del seu nou pupil, que podria ser el desè del planter a què donaria l’alternativ­a. Però va afegir una altra virtut en l’extrem esquerrà, que sol exercir a la banda dreta: «Els joves no tenen por de res, a diferència de la meva època, tenen una desimboltu­ra terrible».

Tornen Pedri i Frenkie

La cridanera presència de Lamine Yamal va eclipsar les esperadíss­imes reaparicio­ns a la llista de Pedri i Frenkie de Jong, després de dos mesos i un d’absència, respectiva­ment. Dos homes «fonamental­s» perquè el Barça «recuperi la seva identitat futbolísti­ca». Dembélé haurà d’esperar a la setmana vinent. Veurà el partit des de la grada i amb la mà de visera per cobrir-se del sol.

«¿Que ens perjudica el sol? És clar, perquè s’asseca el camp. No ens agrada. Ho diré avui, demà i la setmana que ve, després de 200.000 mems més, m’és igual», va dir Xavi al ser preguntat de nou per les seves queixes de Getafe. Les va exposar perquè quedés clar que no va ser una rebequeria pel decebedor 0-0, sinó una convicció que en el futbol no es preserven les millors condicions.

«Al golf, si la gespa no està bé, no es juga; al tennis, si plou, es para el partit; [al bàsquet] si està moll quan tira Lebron James, passa el de la mopa... i jo puc posar el camp amb bassals, ¿oi? ¿A qui beneficia això?», va preguntar.

ENTRENADOR DEL BARÇA

 ?? Javi Ferrándiz ?? Lamine Yamal, ahir, a l’inici de l’últim entrenamen­t a Sant Joan Despí.
Javi Ferrándiz Lamine Yamal, ahir, a l’inici de l’últim entrenamen­t a Sant Joan Despí.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain