El Periódico - Català

Alcaraz i Tsitsipas, un gran duel de màxima tensió

La millor final està servida a Barcelona. Alcaraz (número 2 mundial) busca renovar el títol que va guanyar l’any passat, i Tsitsipas (5), la victòria que se li ha escapat en dues ocasions.

- JAUME PUJOL-GALCERAN

«No tinc por. Serà un superdesaf­iament. M’encanten les coses difícils. Soc una mica masoquista», anunciava Stefanos Tsitsipas abans de saber que Carlos Alcaraz seria el seu rival a la final del Barcelona Open Banc Sabadell.

«M’encanten els reptes i tampoc tinc por», li responia hores després l’actual campió. La batalla està servida. Els dos favorits del cartell, en absència de Rafael Nadal, encreuaran avui les raquetes (16.00 hores, TV-3, La 1 i Movistar) en un dels millors partits que hi poden haver al circuit: Alcaraz per a la defensa del títol que va guanyar per primera vegada l’any passat i Tsitsipas per optar a una victòria que se li va escapar el 2018 i el 2021 contra Nadal.

Alcaraz amb prou feines va trobar resistènci­a contra el britànic Daniel Evans (26è mundial), de qui es va desfer per 6-2 i 6-2 en 80 minuts. Més problemes va tenir Tsitsipas contra l’italià Lorenzo Musetti (20) a qui es va imposar per 64, 5-7 i 6-3, després d’una batalla de 2 hores i 28 minuts.

3-0 per a Alcaraz

Alcaraz i Tsitsipas s’han enfrontat en tres ocasions i totes tres van caure del costat del tennista murcià. La primera a l’Open dels Estats Units del 2021, on es va donar a conèixer el tennista espanyol internacio­nalment, i després el 2022 en el Masters 1.000 de Miami i a Barcelona, en els quarts de final (6-4, 7-6 (8)). Un últim partit d’alta tensió entre els dos jugadors quan Tsitsipas li va llançar una pilotada al cos. «Està oblidat. El que passa a la pista queda a la pista. És un noi peculiar, va amb molta gent. Serà un partit complicat», deia Alcaraz.

Mentre que el tennista murcià es va desfer sense problemes d’Evans, Tsitsipas va haver de patir per vèncer Musetti. L’italià, de 21 anys, va mantenir un pols vibrant per als 7.000 aficionats que van omplir les grades, lluny de la monòtona victòria d’Alcaraz.

Va ser un duel de talents, de dos jugadors que desborden amb un joc imaginatiu i que donen espectacle. Musetti va forçar Tsitsipas des del primer punt. Li va arrabassar un set i cinc serveis al grec que feia 27 jocs que no el perdia en el torneig. Ahir el va perdre cinc vegades.

Tsitsipas es va mostrar massa impacient per resoldre el partit. Se li va escapar un match ball amb 5-4 a la resta i va cedir el segon set.

Musetti, botxí de Novak Djokovic a Montecarlo, va estar a punt de donar un nou cop, però Tsitsipas va acabar imposant la seva experiènci­a i la seva solidesa superiors. La necessitar­à al màxim nivell avui contra Alcaraz.

 ?? Jordi Cotrina ?? Alcaraz torna un revés, ahir, contra Evans.
Jordi Cotrina Alcaraz torna un revés, ahir, contra Evans.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain