El Periódico - Català

El Suprem prepara el contraatac a l’esperada absència de Clara Ponsatí

▶ El marge d’actuació del tribunal és reduït, sobretot si l’exconselle­ra, que ahir va passar el dia a Barcelona, ja es troba a l’estranger, a l’estar només acusada de desobedièn­cia

- ÁNGELES VÁZQUEZ

L’exconselle­ra Clara Ponsatí té avui una cita al Tribunal Suprem, però tenint en compte les seves paraules quan va ser a Barcelona i les del seu advocat, Gonzalo Boye, que comparteix amb l’expresiden­t de la Generalita­t Carles Puigdemont, si calgués apostar, el més conservado­r seria fer-ho per la seva incomparei­xença. En aquest cas, l’alt tribunal espera conèixer les raons que addueix per no acudir-hi abans de decidir el pròxim pas que cal seguir, assenyalen fonts de la Sala Segona a EL PERIÓDICO.

Malgrat que la seva visita llampec a Espanya, just abans de Setmana Santa, li va permetre regularitz­ar la seva situació amb la justícia espanyola, que li va retirar la situació de rebel·lia, en la qual encara es troben els seus companys de fugida, l’expresiden­t i els exconselle­rs Toni Comín i Lluís Puig, tot sembla indicar que Ponsatí desatendrà el requerimen­t que li va fer l’instructor del procés al Tribunal Suprem, el jutge Pablo Llarena.

En la interlocut­òria en la qual la deixava en llibertat després de ser conduïda sota arrest davant el jutge de guàrdia de Barcelona, el magistrat la va advertir que si no acudia a la cita al Suprem que havia fixat, la seva situació processal podria canviar i tornaria a ordenar el seu arrest. De moment, Ponsatí va passar diumenge a Barcelona, celebrant la Diada de Sant Jordi, però ha mantingut la incògnita sobre els seus plans per a la jornada d’avui.

Si es queda a Barcelona podria tornar a ser detinguda i conduïda de nou als jutjats, però si travessa de nou la frontera, l’amenaça de Llarena és difícil de complir, a l’estar només processada per un delicte de desobedièn­cia.

El jutge Llarena no pot ordenar l’ingrés a presó provisiona­l de l’eurodiputa­da

Sense presó

En cas de detenció, el seu arrest només es prolongari­a el temps necessari per ser conduïda davant el jutge, perquè la desobedièn­cia no està penada amb presó. Això impedeix el seu ingrés a presó provisiona­l,

 ?? Lorena Sopena / Europa Press ?? Ponsatí, ahir a Barcelona, durant la jornada de Sant Jordi en què va estar firmant exemplars del seu llibre.
Lorena Sopena / Europa Press Ponsatí, ahir a Barcelona, durant la jornada de Sant Jordi en què va estar firmant exemplars del seu llibre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain