El Periódico - Català

Els polítics aprofiten Sant Jordi i es llancen a la caça del vot al carrer

▶ Bolaños qualifica de «trampa electorali­sta» l’acord de claredat i Aragonés li replica que «votar i la democràcia mai és una trampa»

- SARA GONZÁLEZ

Per molt extensa que fos la superilla literària del centre de Barcelona per acollir Sant Jordi, molt alta va ser també la densitat de polítics en aquesta zona. Candidats de tot el ventall de partits, desplegame­nt de dirigents catalans i estatals. Un retrat que es va entremescl­ar amb llibres i roses amb el 28 de maig a tocar. Si la inauguraci­ó de la Fira d’abril de Barcelona va ser una passejada a ritme de castanyole­s i talonejos, allò d’ahir va ser llançarse al carrer.

Malgrat que sis ministres van passejar per les Rambles, no hi va haver reunió amb el Govern de la Generalita­t, però sí intercanvi de retrets davant les càmeres, que va inaugurar Pere Aragonès des del Palau de la Generalita­t. Si el ministre de la Presidènci­a, Félix Bolaños, va qualificar de «trampa electorali­sta» l’acord de claredat que propugna, el president va replicar que «votar i la democràcia mai és una trampa». El xoc pel referèndum pactat continua i queda clar que figurarà a l’agenda de la pugna entre partits.

Els alcaldable­s

Però són els alcaldable­s de Barcelona els que se la juguen, per la qual cosa tots es van voler lluir acompanyat­s de capitostos dels seus partits. Ho va fer el candidat del PSC, Jaume Collboni, passejant amb el ministre Bolaños i el líder dels socialiste­s catalans, Salvador Illa, que van proclamar que Catalunya té «ganes de convivènci­a» i de celebrar amb «fraternita­t» allò que els «uneix». Una manera de tornar a deixar caure que de referèndum, res, que la «normalitat» regna després del procés,

Ada Colau també va recórrer el centre de la mà de la vicepresid­enta segona i líder de Sumar, Yolanda Díaz, per defensar que Sant Jordi és «la millor festa del món». De la comitiva no va formar part la ministra Irene Montero, de Podem, que tenia agenda pròpia.

A poca distància, el candidat de Junts va continuar amb la seva estratègia per sobre de les sigles d’un partit. Si els seus contrincan­ts s’abonen a l’estratègia de presumir de padrins, Xavier Trias fuig de deixar-se acompanyar per segons qui. De fet, s’ha desvincula­t de tot el que incumbeix la presidenta de Junts, Laura Borràs. El dirigent postconver­gent va veure l’escenari idoni per llançar la proposta d’impulsar una Cimera del llibre i convertir Barcelona en una capital editorial si és alcalde.

La defensa del català

 ?? Ricard Cugat ?? Yolanda Díaz amb Ada Colau, al passeig de Gràcia.
Ricard Cugat Yolanda Díaz amb Ada Colau, al passeig de Gràcia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain