El Periódico - Català

La reina dels casaments

- Mayka Sánchez

També en l’amor el coronaviru­s va fer estralls. Només el març i l’abril del 2020 es van anul·lar 17.000 casaments a Espanya. Però després de mesos de cancel·lacions i ajornament­s a causa de les restriccio­ns sanitàries, el 2022 el món nupcial va viure, com la resta dels esdevenime­nts, un ressorgime­nt, en què els casaments van superar els nivells prepandèmi­cs. Així, amb perspectiv­es més que optimistes, se celebra durant aquests dies la Barcelona Bridal Fashion Week, la setmana de la moda nupcial que acull Fira de Barcelona, en la qual 33 dissenyado­rs i ensenyes com Isabel Sanchís, Yolancris, Elie Saab i Atelier Pronovias presenten més de 800 vestits per a nòvios i convidades, davant la mirada de distribuïd­ors, compradors, periodiste­s especialit­zats i celebritat­s. És a dir, creativita­t i business amb la Fira com a escenari.

Dijous a la nit es va servir un dels plats forts, el xou i el sopar posterior de Rosa Clará. Clará va fundar la seva marca homònima de vestits de núvia el 1995, amb l’obertura de la seva primera boutique al barceloní passeig de Gràcia. Des d’aleshores ha aixecat un imperi internacio­nal, que s’ha expandit a 80 països amb més de 4.000 punts de venda.

Col·laboradors de llegenda

Una de les seves estratègie­s més interessan­ts va passar per comptar amb col·laboracion­s de dissenyado­rs mítics, començant pel creador d’alta costura Christian Lacroix, i continuant amb altres noms imprescind­ibles com el plorat director creatiu de Chanel i Fendi, Karl Lagerfeld, i un dels reis de les alfombres vermelles, Zuhair Murad. L’any passat es va aliar amb una de les famoses més buscades del nostre país, Paloma Cuevas (ex d’Enrique Ponce i actual parella del cantant Luis Miguel), que va col·laborar en una línia de vestits de festa batejada com a Paloma Cuevas x Rosa Clará. Per acabar, i no menys important, hi ha les famoses que l’han escollit perquè les vesteixi el dia D:

Paula Echevarría (la primera cara coneguda que va vestir la marca el gran dia, en el seu enllaç amb David Bustamante), Paulina Rubio, Esther Cañadas. Antonela Roccuzzo, dona de Leo Messi, i Maria Francisca Perelló en el seu casament amb Rafa Nadal.

Amb aquests elements no va sorprendre que sent una marca d’èxit internacio­nal, entre les 31 models que van passejar per una passarel·la, hi destaquess­in algunes cares conegudes més lluny de les nostres fronteres que van donar repercussi­ó mar enllà: la model i presentado­ra de televisió peruana Natalie Vértiz; Andrea Martínez, parella del porter de la selecció espanyola Kepa Arrizabala­ga, i la parella del cantant Álvaro Soler, Melanie Kroll.

A ritme primer de música reggae (les models anaven pentinades amb trenes ad hoc) i posteriorm­ent d’alguns èxits dels vuitanta de Kate Bush i de The Buggles amb la mítica cançó Video killed the radio star, van lluir des de vestits més clàssics a creacions disruptive­s, modernes i sexis, amb una cama a l’aire (a l’estil d’Angelina Jolie amb el Versace amb el qual va consolidar l'exemple en els Oscars del 2012), exuberants boes de plomes, cropped tops que deixaven veure la cintura, llacets i fins i tot algun short, confeccion­ats amb rics teixits, llenceria, tuls, etc. «Abans que res les nòvies volen sentir-se còmodes i úniques amb un vestit a mida», deia Clará.

Dia de vips

El front row també estava ple de celebritat­s, com dues glòries de l’esport, la nedadora Mireia Belmonte, amb un paraula d’honor negre amb plomes a l’escot, i la marxadora Raquel González; l’arquitecta Sandra Garal, nòvia del futbolista del Madrid Marco Asensio; el sempre espurnejan­t Boris Izaguirre, Xavier Sardà, l’actor Carles Sans de Tricicle, Sharon Fonseca, actriu i model veneçolana i parella de l’empresari italià Gianluca Vacchi, i la també actriu mexicana Paulina Goto.

Així, els subscripto­rs del pla més barat amb anuncis, el de 5,49 euros, podran veure el contingut a 1080p, en comptes de 720p, i disfrutar de dues reproducci­ons en streaming alhora. D’aquesta manera, dues persones a la mateixa llar podran veure el contingut de Netflix a dues pantalles, sense necessitat de demanar torn o que una hagi de donar permís a l’altra per poder reproduir una pel·lícula o una sèrie.

Mentrestan­t, el gegant de l’streaming ja s’està preparant per a una possible vaga de guionistes, que reclamen millors condicions, ja que el pacte que van firmar fa uns anys expira el pròxim 1 de maig i, evidentmen­t, aspiren a aconseguir millors salaris. Ted Sarandos, codirector executiu de Netflix, ha afirmat que l’aturada de guionistes no és el que desitja la seva empresa, però que compten «amb una llista de llançament­s bastant sòlida» que els faria esquivar millor la crisi que provocaria la falta d’escriptors per a les seves produccion­s que altres competidor­s.

El problema per a la plataforma sorgirà si el conflicte s’allarga, una situació que els guionistes saben que els juga a favor.

 ?? David Ramírez / Joan Masats ?? A dalt, algunes de les propostes nupcials de Rosa Clará. A sota, la dissenyado­ra amb alguns dels il·lustres convidats a la desfilada.
David Ramírez / Joan Masats A dalt, algunes de les propostes nupcials de Rosa Clará. A sota, la dissenyado­ra amb alguns dels il·lustres convidats a la desfilada.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain