El Periódico - Català

Xavi admet estar «més tranquil» amb Pedri i De Jong

«Hem guanyat un senyor equip, és un petit pas més cap al títol. Res està fet», diu el tècnic després d’un triomf «crucial» sobre l’Atlètic.

- MARCOS LÓPEZ

Ni va celebrar el gol de Ferran Torres. Xavi estava pendent del que decidia Sánchez Martínez, el col·legiat. I, a més, el tècnic estava preocupat pel que decidia el VAR. Es va girar cap enrere, inquiet per aquella jugada que podia decidir una Lliga. «Hem guanyat un senyor equip, és un petit pas més», va dir l’entrenador del Barça, qualifican­t fins en tres ocasions de «crucial» el triomf sobre l’Atlètic, un equip que no perdia des del gener.

Curiosamen­t, des que el conjunt blaugrana va vèncer 0-1 al Metropolit­ano, amb gol de Dembélé. molt bé el nostre model de joc. Avui es valorarà una mica més Ferran que la temporada passada», va afegir, sense voler donar la Lliga per guanyada. Ni de bon tros. «No, no, no... Si algú se sent campió li direm que no som campions. Perdent amb l’Atlètic et posaves a 8 i 10 punts; ara estem a 11 i 16», va recalcar. Onze punts sobre el Madrid i 16 sobre l’Atlètic. «¡Com per no celebrar-ho! Estem en una situació de privilegi», va reconèixer, feliç.

Acompanyar Lewandowsk­i

No només això. Xavi també va admetre que «està molt més tranquil quan la pilota arriba als peus de Pedri i Frenkie de Jong», jugadors que ell qualifica de «capitals» en el seu model. «Sense desmerèixe­r els altres, són futboliste­s diferencia­ls perquè, tant l’un com l’altre, milloren els que són al seu costat. Frenkie ha fet un partidàs i Pedri, quan entra, li canvia la cara a l’equip».

Amb ells, el Barça s’ha retrobat amb la victòria, sense necessitar, això sí, els gols del nou. Els gols que no arriben de Lewandowsk­i. «Per a ell, per a Rafa, per a Ansu, per a Ferran, la presència de Pedri els millorarà. Lewandowsk­i és el pitxitxi, amb 17 gols. ¡Imagina’t com estan els altres!».

Amb Ter Stegen i una defensa de ferro, el Barça camina alleujat cap a la conquesta de la Lliga gràcies a 10 triomfs per 10. Un títol que és «vital per donar estabilita­t al club», com va precisar l’entrenador. «No em molesta. Tant de bo guanyés tots els partits per 1-0», va dir posant en valor que el seu equip només hagi encaixat nou gols en 30 jornades (només dos al Camp Nou) i en 23 partits deixés la porteria a zero.

 ?? Jordi Cotrina ?? Xavi dona instruccio­ns a Ansu Fati abans de donar-li entrada al terreny de joc.
Jordi Cotrina Xavi dona instruccio­ns a Ansu Fati abans de donar-li entrada al terreny de joc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain