El Periódico - Català

POSSESSIÓ 62% 38% PASSADESCO­MPLETADES 518 275

-

Davant les mancances dels últims temps, l’entrada de De Jong va destacar més. El neerlandès, que passava per ser un futbolista de passada plana, ha adquirit la categoria d’imprescind­ible. Ho va ser contra l’Atlètic perquè es va erigir en el constructo­r de les primeres passades i va aportar la valuosa conducció de la pilota per penetrar en les línies atlètiques. Busquets va adoptar un paper de comparsa, ja que Griezmann

El gol de Ferran, reivindica­tiu amb moderació, segurament pel sentiment de culpa de no mostrar el nivell que volia oferir, va ser una gran obra col·lectiva del Barça, amb una passada profunda a Raphinha, que es va girar ràpid per fer una passada horitzonta­l a Ferran a la frontal de l’àrea. El valencià controla el cuir i connecta un xut ajustat. El mèrit dels blaugranes en l’acció va venir acompanyat de la poca traça dels defenses: Hermoso va deixar que Raphinha girés, Giménez va cedir metres entretingu­t a reclamar al linier l’inexistent fora de joc de Ferran i Savic es va menjar l’acostament de Lewandowsk­i separant-se del rematador.

El gol va obligar l’Atlètic a modificar l’estratègia. Simeone va tenir un quart d’hora per pensar-la i explicar-la. Tocava assumir més atreviment en les sortides des del darrere. Amb el 0-0, consistia a buscar Correa i Griezmann; amb el 0-0, la cosa ja concernia De Paul i Molina. I una mica més a Yannick Carrasco, que desbordava Kounde cada vegada que l’encarava. Tot desembocav­a als peus de Griezmann, frustrat una vegada rere l’altra pel seu vell amic Ter Stegen.

Amb el partit obert, fins i tot el Barça va millorar amb els amplis espais que va trobar. Ferran va mirar amb enveja el panorama en què Lewandowsk­i i Raphinha cor-rien lliurement. Els dos davanters van arribar a enfrontar-se sols a Oblak, però un atac d’egoisme del polonès va desbaratar una ocasió claríssima que havia de finalitzar el brasiler. Raphinha, que abans n’havia fallat una a porta buida, es va mossegar la llengua.

Al Camp Nou, el gol va portar la firma de Ferran Torres. «Avui seré millor entrenador perquè he encertat en l’elecció de Ferran. Ha entès molt bé aquesta posició», va argumentar Xavi, feliç pel gol de l’exdavanter del City i, sobretot, perquè va interpreta­r de manera adequada el que li va reclamar abans de començar el partit. Jugar d’extrem, fals extrem, interior, mitjapunta... De tot una mica.

«S’ho mereix Ferran, estic especialme­nt content per ell. Treballa, no abaixa la guàrdia, entén

 ?? Jordi Cotrina ??
Jordi Cotrina

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain