El Periódico - Català

Alcaraz eclipsa Tsitsipas i repeteix títol a Barcelona

Per segon any consecutiu, el jove tennista murcià conquista el torneig barceloní amb una exhibició de joc i sense gairebé oposició del grec.

- JAUME PUJOL-GALCERAN

Carlos Alcaraz va entrar a la central al so d’Eye of the tiger de Rocky. La seva cançó favorita. Va trepitjar la terra disposat a ser un tigre davant Stefanos Tsitsipas. I ho va ser. En 78 minuts va acabar amb el tennista grec i guanyava així el seu segon títol consecutiu del Barcelona Open Banc Sabadell. Es va exhibir amb una superiorit­at gairebé aclaparado­ra. «Sisplau, amb calma, germà», li va dir Tsitsipas en l’entrega de premis.

Per a Tsitsipas jugar en terra és com «pintar sobre una tela», Alcaraz ho veu més com «una batalla». Això s’esperava, però la realitat va ser ben diferent. Alcaraz no va donar cap opció a pintar res a Tsitsipas. El va doblegar sobre el seu revés i el va tornar boig a deixades. En el primer set va guanyar 6 de 7 (1-4 del grec) en moments decisius. De res li va servir a Tsitsipas ser el primer a trencar el servei (12). Alcaraz va recuperar el break en el següent joc (2-2) per agafar el timó amb una segona ruptura (53) i encarrilar la victòria.

Res va canviar en el segon set. Tsitsipas va tornar a cedir el seu servei (3-2). Ja feia estona que el grec deambulava per la pista sense trobar fórmules per plantar la batalla que havia promès dissabte. «No tinc por», havia assegurat. No es va notar. No va poder estar en cap moment a l’altura d’Alcaraz, que el va guanyar per quarta vegada consecutiv­a.

El seu joc no va fluir com li agrada al grec, i qui va pintar la tela victoriosa a la central del RCT Barcelona va ser Alcaraz. I ho va celebrar amb un bany de glòria a la piscina del club i a la pista amb una cinquanten­a d’aficionats vinguts de Múrcia que van saltar a fer-se fotos amb el seu ídol, amb permís de la seguretat del torneig.

«Vull construir la meva pròpia història. Soc ambiciós, però no rellevo ningú»

Ni parlar-ne, de Nadal

«Ha sigut una setmana meravellos­a, un plaer guanyar i celebrar-ho amb la meva gent a casa». El tennista murcià se’n va de Barcelona amb 500 punts, 477.795 euros de premi i la segona rèplica del trofeu Godó, en la seva 70a edició. Disposat a «construir la meva pròpia història»: guanyar el màxim de títols. «Soc ambiciós i sempre en vull més», però advertint que no vol ser «el relleu de ningú», quan li van preguntar per Rafael Nadal.

Alcaraz suma el tercer títol de l’any després de Buenos Aires i Indian Wells i el novè en un palmarès amb Umag, Rio de Janeiro, Miami, Barcelona, Madrid i l’Open dels Estats Units (2023).

Tsitsipas té els mateixos títols que el tennista murcià però amb 24 anys ja ha arribat a tres finals a Barcelona. Si el 2018 i el 2021 va ser Rafael Nadal qui va vèncer, aquest cop el va tombar l’hereu del 12 vegades campió a Barcelona. De moment Alcaraz, com el balear, ja té dos títols a la capital catalana als 19 anys.

La victòria d’Alcaraz a Barcelona el col·loca a 365 punts del número 1 que continua sent Novak Djokovic amb 7.240 punts. El tennista serbi seguirà al capdavant de la classifica­ció dues setmanes més tot i donar-se de baixa per lesió en el Masters 1000 de Madrid, on Alcaraz defensa 1.000 punts com a campió.

L’assalt del murcià al número 1 podria donar-se en el Masters 1000 de Roma, on l’any passat no va jugar i Djokovic ha de defensar 1.000 punts com a campió.

La Caja Mágica és ara la seva pròxima estació. De Roland Garros, de moment, ni parlar-ne. «És un objectiu guanyar-lo i aquest títol de Barcelona m’aporta una confiança extra», va admetre.

 ?? Pau Barrena / AFP ?? Alcaraz es llança a la piscina del RCT Barcelona, en un clàssic del torneig, abans que les aplegapilo­tes.
Pau Barrena / AFP Alcaraz es llança a la piscina del RCT Barcelona, en un clàssic del torneig, abans que les aplegapilo­tes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain