El Periódico - Català

El Madrid assalta Badalona sense oposició del Joventut

Els blancs van superar per 76-86 un rival que va semblar que tenia la ment posada en la semifinal de l’Eurocup, dimecres a Gran Canària.

- EL PERIÓDICO

Hi ha partits que a cap dels dos rivals els pot venir de gust disputar. Va ser una mica el cas del disputat ahir a la tarda a Badalona entre el Joventut i el Reial Madrid. Perquè els dos equips tenen aquesta setmana desafiamen­ts europeus transcende­ntals. La Penya jugarà dimecres la semifinal de l’Eurocup a Las Palmas contra el Gran Canària, i un dia abans, el Madrid comença el playoff de l’Eurolliga contra el Partizan de Zeljko Obradovic.

El resultat va ser que el Madrid va posar molts més bons arguments, a partir d’una plantilla amb més recursos, que el rival per resoldre la papereta. Així, va tornar a guanyar a Badalona (76-86) on fa 11 temporades consecutiv­es que s’imposa. Aquesta vegada, en un xoc sense gaire història en el qual va brillar el croat Mario Hezonja, autor de 20 punts, inclosos quatre triples de sis intents.

Els verd-i-negres no van estar mai a l’altura del rival, que va dominar de principi a final després d’un parcial de 0-8 en els primers dos minuts que va deixar clara la diferent mentalitat de tots dos. Els locals van despertar després de la mala arrencada amb dos triples d’Ellenson i Parra, però amb això no en van tenir prou per acostar-se a un rival molt centrat en defensa i letal en el contraatac. Així va augmentar la seva renda fins als 15 punts (10-25, min. 8).

Amb Tomic absent en atac, davant la fermesa de Tavares, Birgander

anotava la majoria de punts locals, però els de Carles Duran cedien molt en defensa. Musa, autor de 16 punts, va firmar així un dos més un l’últim segon del primer quart (18-30).

La Penya va tenir un parell de reaccions mínimes, i va semblar que entrava en el partit quan es va posar amb un 46-52 (m. 25). Però els blancs van tornar a la càrrega i es van disparar de nou al marcador. L’equip de Chus Mateo va ampliar l’avantatge al final del tercer quart fins als 17 punts (54-71, m. 30) després d’un parcial de 8-19 davant un Joventut en el qual només Andrés Feliz (13 punts) continuava ficat en el partit. Amb un Joventut ja totalment entregat i amb els seus millors jugadors descansant a la banqueta, el Madrid va continuar eixamplant el seu avantatge liderat per Musa i Yabusele fins que va arribar als 20 punts de marge (65-85, min. 38).

Victòria del Baxi Manresa

Al Nou Congost, mentrestan­t, el Baxi Manresa va prosseguir la seva escalada amb una victòria contra l’UCAM Múrcia (93-83). Devin Robinson, amb 17 punts i 8 rebots, va liderar el sòlid treball col·lectiu de l’equip de Pedro Martínez, que es va escapar després del descans amb un parcial de 54-41 en la segona part.

La novena victòria de la temporada situa els manresans, amb un partit menys, per davant del recuperat Betis i del Covirán Granada, que n'acumulen vuit. El Carplus Fuenlabrad­a, amb només quatre, perdrà la categoria.

?? Marta Pérez / Efe ?? Feliz intenta superar Hanga.
Marta Pérez / Efe Feliz intenta superar Hanga.