El Periódico - Català

ERC i el PSC es retreuen la gestió de l’aigua de l’Estat i la Generalita­t

- XABI BARRENA CARLOTA CAMPS

«Deplorable». Així va qualificar la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, la gestió de la sequera per part del «Govern PSOE-PSC». «Mentre que a Catalunya hem treballat amb anticipaci­ó des de fa un any i mig amb els agricultor­s, ara el Govern espanyol anuncia que tanca l’aixeta als regadius que depenen de la Confederac­ió Hidrogràfi­ca de l’Ebre i sense avisar», va redundar la republican­a, i va sentenciar: «El que depèn del PSC i del PSOE és un desastre en termes de gestió, com veiem cada dia a Rodalies», va insistir. Davant això, va enfonsar la també secretària general adjunta d’ERC, «no valen disculpes de la ministra ni visites d’altres ministres en precampany­a. Venen a passejar-se a Catalunya com si fos una filial. Menys anuncis fake», amb referència als 50.000 pisos de la Sareb que l’Estat havia d’oferir en règim de lloguer social i que finalment dependran dels municipis, recorden fonts republican­es, «i més treball i responsabi­litat».

«Han faltat a la seva paraula», amb aquestes paraules el PSC va donar per «trencada» la confiança amb el Govern de Pere Aragonès en la gestió de la sequera. La portaveu del partit, Elia Tortolero, va confirmar que els socialiste­s presentara­n una esmena a la totalitat contra les mesures de l’Executiu en el ple de la setmana que ve. Unes mesures que s’estan tramitant com a llei per la falta de consens parlamenta­ri en el decret d’Aragonès. L’estratègia parlamentà­ria, també defensada per Junts per Catalunya, busca ajornar les sancions imposades als ajuntament­s que incompleix­in les restriccio­ns. Però, a diferència de Junts, que vol que entrin en vigor l’1 de juliol, el PSC vol donar una treva fins al setembre. Les dues propostes es votaran al ple de la setmana que ve i, a l’espera de veure si hi ha algun acord o quina de les dues dates prospera, la portaveu del PSC va insistir al Govern en la necessitat de pactar les mesures amb l’oposició.

El secretisme entorn de l’agenda de l’ex cap d’Estat es manté una setmana després d’iniciar el seu viatge

 ?? Antonio Gutiérrez / Europa Press ?? Felip VI saluda els ciutadans a la sortida de l’acte d’entrega del premi Cervantes 2022, ahir a la Universita­t d’Alcalá de Henares.
Antonio Gutiérrez / Europa Press Felip VI saluda els ciutadans a la sortida de l’acte d’entrega del premi Cervantes 2022, ahir a la Universita­t d’Alcalá de Henares.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain