El Periódico - Català

La fira Seafood obre a Barcelona amb més de 2.000 expositors

▶ El certamen, que s’inaugura avui i durarà fins dijous, té un impacte econòmic de més de 150 milions d’euros

- EDUARDO LÓPEZ ALONSO

La fira Seafood Expo Global, que obre les seves portes avui a Fira de Barcelona, ha confirmat la presència de 2.078 empreses expositore­s de 87 països. D’aquesta

manera es reafirma un saló, el més important del món en productes del mar, amb la presència de 68 pavellons nacionals i regionals, en un exemple de la importànci­a que té per a aquestes fires el suport institucio­nal. L’edició del 2023 serà la més gran mai celebrada en la història de la fira, ja que ocuparà un total de 49.339 metres quadrats nets de superfície, el 24% més que en la passada edició i un 21% més que l’última edició més gran, celebrada el 2019.

Del 25 al 27 d’abril es reunirà a Barcelona l’oferta de productes i serveis més actualitza­da en productes del mar. L’actual context d’elevada inflació afecta menys els productes de prestigi com el marisc, però és cert que també canvien els límits del que el mercat pot acceptar en un context d’alça de costos. Fonts de l’organitzac­ió reconeixen que en l’actual edició es veurà més presència asiàtica, però sobretot serà interessan­t veure quin paper tindrà el sector gallec, que té la seva pròpia fira però també ve a Barcelona a potenciar la seva presència internacio­nal.

Idili amb la ciutat

La vicepresid­enta de la firma organitzad­ora Diversifie­d Communicat­ions, Liz Plizga, ja va anunciar que l’impacte econòmic de la Seafood a Barcelona serà de més de 150 milions d’euros i el que és més important per a aquesta multinacio­nal és que Barcelona ofereix el marc adequat com a atractiu per continuar creixent en les pròximes edicions. Aquesta capacitat d’atracció de l’entorn és vital per a una fira de mostres. Plizga és conscient que la vintena d’anys de permanènci­a del saló a Brussel·les havien esgotat l’atractiu de la seu, suposava costos d’assistènci­a per a visitants i expositors exagerats i a més el recinte firal impedia que creixés.

L’idil·li amb Barcelona s’ha vist fins al moment plenament justificat i s’alinea amb l’objectiu que Seafood sigui plataforma mundial de reunió entre proveïdors i compradors per establir contactes, impulsar o trobar nous productes i arribar als seus objectius empresaria­ls.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain