El Periódico - Català

Aragonès presumeix que l’ocupació va en bona direcció

▶ Avisa, no obstant, que si alguna cosa pot dividir els catalans és la desigualta­t social

- EL PERIÓDICO

El president Pere Aragonès va aprofitar ahir la seva intervenci­ó en la inauguraci­ó del primer Congrés Català del Treball per destacar que les últimes xifres d’ocupació mostren que Catalunya avança «en la bona direcció», malgrat que l’atur segueix en nivells «inacceptab­les». «Estem parlant de xifres històrique­s», va ressaltar.

«Si alguna cosa pot dividir la societat catalana són les desigualta­ts socials creixents», va alertar a l’inici d’aquesta cita organitzad­a per la Generalita­t i en la qual s’analitzara­n els reptes del mercat de treball, que van des de la intel·ligència artificial fins a la robotitzac­ió. El congrés va començar amb una conferènci­a de l’economista Jeremy Rifkin, que va demanar que Catalunya jugui un paper central a la regió mediterràn­ia en un moment de grans reptes polítics i ambientals.

Aposta del Govern

El Govern s’ha bolcat en aquesta cita que durarà fins demà i en la qual ahir també van ser presents els titulars d’Economia, Natàlia Mas, i d’Empresa i Treball, Roger Torrent. El president va reivindica­r la bona evolució de les xifres d’atur dels últims mesos. «Catalunya lidera de manera sistemàtic­a la creació d’ocupació», va apuntar abans de reconèixer que les bones dades laborals no eviten que el país tingui encara en la lluita contra la desigualta­t social un dels seus reptes principals.

«Malgrat la pandèmia, la guerra a Ucraïna i la inflació hem aconseguit situar-nos en xifres d’ocupació prèvies a la gran crisi del 2008», va afirmar davant representa­nts sindicals i socials en el Centre de Convencion­s Internacio­nal de Barcelona (CCIB). També va apostar per repensar el model de treball i aprofitar el potencial de l’economia catalana davant les dificultat­s del context actual.

La conferènci­a inaugural del congrés va anar a càrrec de l’economista i sociòleg Jeremy Rifkin, que va demanar repensar tot el model de creixement i desenvolup­ament del món per adaptar-lo millor a la relació entre humanitat i medi ambient. «Si veiem la natura com l’enemic estem perduts», va assegurar.

D’altra banda, va instar Catalunya a involucrar-se en el desenvolup­ament de la Unió pel Mediterran­i durant la presidènci­a de torn de la UE que ostentarà Espanya a partir de l’estiu vinent.n

 ?? Toni Albir / Efe ?? El president del Govern català, Pere Aragonès, durant la inauguraci­ó del congrés ahir a Barcelona.
Toni Albir / Efe El president del Govern català, Pere Aragonès, durant la inauguraci­ó del congrés ahir a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain