El Periódico - Català

L’ascensor supersònic

- Sònia Gelmà

L’ascensor més ràpid del món és a la Xina. El títol l’ostentava fins fa poc la Torre de Xangai, però ja ha sigut superada pels elevadors del Guangzhou Finance Centre. És una d’aquestes competicio­ns infinites com la de l’altura dels gratacels o la precocitat dels debutants del futbol base del Barça. L’ascensor que ha agafat Lamine Yamal per pujar amb 15 anys fins al primer equip blaugrana té una velocitat similar amb la que pujaria si visités el gratacel de Guangzhou, 100 plantes en 43 segons. I tot i que a l’aficionat li encanta veure cares noves, l’entusiasma que vinguin del planter i s’emociona davant un futur prometedor, tanta celeritat no és sempre bona notícia.

El jove maresmenc és un d’aquells futboliste­s assenyalat­s per tots, d’aquells que no cal haver donat una puntada de peu a un pot en la teva vida per veure que és especial. De fet, si per Xavi fos, segurament ja hauria disputat algun minut en aquesta Lliga. Però són molts els factors que envolten aquest possible debut.

Lamine Yamal té un entorn complicat, un comportame­nt examinat sota lupa que ja li ha suposat més d’un càstig i està pendent de firmar aquest estiu el seu primer contracte profession­al. La intenció del club és retenir-lo, però no és un detall menor que hagi deixat Iván de la Peña –el mateix home que protegeix la carrera de Gavi– i hagi fitxat per Jorge Mendes. El superagent portuguès inverteix a l’espera sempre de retorn. Davant aquest context, que Lamine Yamal vegi que l’ascensor va tan ràpid pot ser determinan­t per decantar la balança.

Disminuir la paciència

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain