El Periódico - Català

El Barça revolucion­a la Lliga: de l’ascens a jugar la semifinal

«Aquest equip ha demostrat una ambició i un cor brutal», diu el tècnic Isaac Fernández. «És històric», afirma Ainhoa López.

- LUIS MENDIOLA

La Lliga femenina de bàsquet viu una inesperada revolució. La protagonit­za el Barça CBS, que s’ha guanyat el dret a somiar de valent en una competició en què tenia reservat, a priori, un paper secundari. Una sorprenent victòria en els quarts de final contra l’Spar Girona li ha obert les portes de les semifinals, en les quals es mesurarà al Perfumería­s Avenida, mentre l’altra enfrontarà el València Bàsquet i el Casademont Saragossa.

«El que hem aconseguit és una cosa històrica. És gairebé un miracle que un acabat d’ascendir arribés a la Copa, que ja ens semblava el màxim, i ara estem entre els quatre millors de la Lliga», afirma Ainhoa López, una de les destacades en el triomf a Fontajau, on va ser la màxima anotadora amb 20 punts. «Estem vivint una experiènci­a increïble. Es alucinante», assegura la capitana Marta Canella.

L’any de l’ascens, iniciat amb l’objectiu de consolidar el projecte, el Barça s’ha colat en la lluita pel títol amb una plantilla que, en gran part, fa només dos anys encara lluitava per l’ascens a Lliga Femenina 2, sense cap nom enlluernad­or, més enllà del de la veterana Anna Cruz. «Aquest equip ha demostrat un cor i una ambició brutal», destaca el tècnic Isaac Fernández.

«Feina ben feta»

«Per al club això significa molt», remarca el tècnic barcelonis­ta. «És una gran recompensa per a una feina ben feta des de fa molt temps, per l’aposta d’un bloc que va estar en l’ascens i que s’ha retocat amb alguna peça», afegeix Fernández.

La semifinal es disputarà també a doble partit, amb el primer partit demà al pavelló Juan Carlos Navarro de Sant Just (19.00 hores, Tdp) i la tornada dissabte al pavelló Würzburg de Salamanca (18.00 h., Tdp). «Ja que ens hem apuntat a la festa, tancarem bé i lluitarem al màxim», explica Fernández. «Fa temps que no hi ha por. Sabem les nostres limitacion­s i el potencial que tenim davant. El Perfumería­s està construït per lluitar per tot. Però intentarem jugar les nostres armes des del màxim respecte. En els tres partits que hem jugat contra ells, vam estar bé i vam competir», remarca.

«Per a nosaltres, tota la temporada era excel·lent ja només per entrar en els play-off L’objectiu realista en la temporada era aconseguir la permanènci­a , però ara no podem deixar ja de ser ambicioses i seguirem amb la mateixa il·lusió», sentencia Ainhoa López.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain