El Periódico - Català

Justícia rebutja l’argument dels Pujol per retardar el judici

- ÁNGELES VÁZQUEZ

El Ministeri de Justícia ja ha donat resposta al requerimen­t que li va dirigir el Jutjat Central d’Instrucció número 5 perquè comprovés si hi havia algun problema en la plataforma Cloud Justicia que fes impossible l’accés a alguns documents del cas Pujol, com al·legava la defensa de la família de l’expresiden­t català. La seva contestaci­ó no podia ser més contundent: «No s’ha detectat cap problema o inconvenie­nt tècnic en la plataforma Cloud Justicia».

En l’informe, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, s’afirma que s’han comprovat tots els documents assenyalat­s per la defensa del primogènit de l’expresiden­t, Jordi Pujol Ferrusola, en una acta notarial. Afegeix que «cap dels fitxers que formen part de l’expedient posat a disposició està danyat».

No obstant, davant els problemes al·legats per la defensa, la Direcció General de Transforma­ció Digital de l’Administra­ció de Justícia recomana «la lectura dels manuals» de l’aplicació per descarrega­r i descomprim­ir alguns continguts.

Descàrregu­es parcials

En el cas d’un document concret que figura en la relació aportada pels Pujol –que van intentar fins i tot que la lletrada de l’Administra­ció de Justícia assistís al moment en què procedien a intentar obrir-lo sense èxit– el ministeri proposa que provin de realitzar la descàrrega «de manera fraccionad­a» a causa de la seva mida.

Això és el que va passar, per exemple, amb la documentac­ió remesa a l’Audiència Nacional a través de les nombroses comissions rogatòries cursades en la causa per seguir el curs dels diners a diferents països, com Andorra, Mèxic i l’Argentina. Fa més de dos anys que la defensa dels Pujol expurga el procedimen­t per retirar de la causa referèncie­s personals innecessàr­ies.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain