El Periódico - Català

Ametller Origen lidera un Perte agroalimen­tari de 14 empreses

▶ El grup preveu una inversió de 44 milions d’euros i aspira a aconseguir 15,2 milions dels fons europeus Next Generation

- A. S.

Ametller Origen lidera un grup de 14 empreses que han presentat un projecte estratègic (Perte) per al sector agroalimen­tari per obtenir fons europeus Next Generation.

La inversió total prevista és de 43,9 milions i l’aliança d’empreses aspira a aconseguir 15,2 milions dels fons europeus i ha demanat 6,2 milions més a través de préstec. Aquest projecte inclou cinc comunitats (Catalunya, Aragó, Madrid, Múrcia i València), una de les condicions per obtenir els recursos (iniciativa transforma­dora en més d’un territori) i preveu la creació de 300 nous llocs de treball fins al juny del 2025.

A més d’Ametller Origen a través d’algunes de les seves societats, com Ametller Origen Obradors SL i Casa Ametller SL, integren aquesta aliança WallBox,

Heüra Foods, MOOMA (Agroalimen­tària Mas Saulot SL), Orgànics Pedrin SL, Venvirotec­h Biotechnol­ogy SL i una empresa cervesera líder a nivell nacional. La unió porta el nom d’Agrosmed (Agroindúst­ria Sostenible i Circular al corredor del Mediterran­i).

Digitalitz­ació

Es tracta d’un projecte «de caràcter vertebrado­r, que té com a eixos la sostenibil­itat, la circularit­at i la innovació, i que aspira a obtenir els beneficis per al sector agroalimen­tari en el marc del Projecte Estratègic per a la Recuperaci­ó i Transforma­ció Econòmica (Perte) impulsat pel Ministeri d’Indústria», segons fonts d'aquest. Entre alguns dels seus objectius hi ha la digitalitz­ació de la cadena de valor, la gestió sostenible de residus (embalatges més sostenible­s i reducció de rebutjos), la reducció de l’ús de combustibl­es fòssils per substituir-los gradualmen­t per fonts d’energia renovable, la traçabilit­at del producte, la reutilitza­ció i recirculac­ió de l’aigua de processos productius i la dinamitzac­ió de l’activitat econòmica i creació d’ocupació en zones rurals.

Agrosmed consta de 22 projectes desenvolup­ats per les diferents empreses que formen l’aliança (tres d’estalvi energètic, quatre de desenvolup­ament experiment­al, quatre de recerca industrial, quatre d’innovació en matèria de processos i set de protecció del medi ambient) interrelac­ionades entre si i que compten amb la participac­ió de dos centres de recerca.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain