El Periódico - Català

El fiscal sol·licita que Dani Alves continuï en presó provisiona­l

El ministeri públic s’oposa a l’últim recurs presentat per la defensa del futbolista i demana al jutge del cas que el mantingui a la presó perquè el risc de fuga persisteix.

- J. G. ALBALAT GUILLEM SÁNCHEZ

La Fiscalia Provincial de Barcelona acaba de presentar un escrit al Jutjat d’Instrucció número 15 de Barcelona per oposar-se al recurs presentat per la defensa de Dani Alves, que va sol·licitar el final de la presó preventiva. La fiscal entén que els motius pels quals es va acordar el seu tancament provisiona­l el 20 de gener no han variat: el risc de fuga persisteix i, en conseqüènc­ia, el ministeri públic sol·licita que l’exjugador del FC Barcelona continuï a la seva cel·la de Brians 2.

Cristóbal Martell, l’advocat d’Alves, raonava en el seu últim recurs que Alves té arguments per defensar-se de la denúncia per violació que va presentar contra ell una jove de 23 anys, que va declarar que el jugador la va agredir sexualment al bany de la discoteca Sutton de Barcelona durant la nit del 30 al 31 de desembre. Martell remarcava així mateix que Alves no fugiria al Brasil en cas de sortir en llibertat abans del judici i demanava que la presó cautelar se substituís per altres mesures com la retirada del seu passaport.

Admet la penetració

Martell va presentar l’escrit per treure el seu client de la presó poc després que aquest declarés, a petició pròpia, per segona vegada al jutjat de Barcelona. En aquesta segona declaració, Alves va oferir una quarta versió de l’ocorregut al bany del Sutton en la qual, per primera vegada, va admetre que sí que hi va haver penetració –l’ADN així ho havia confirmat, tal com sempre havia mantingut la víctima– tot i que va remarcar que aquesta va ser consentida. La fiscal, després d’escoltar aquest segon interrogat­ori i llegir el recurs presentat per Martell, considera que la situació no ha canviat. El risc de fuga preval i, per garantir que Alves sigui jutjat, resulta procedent mantenir la presó preventiva que va ordenar al seu dia la jutge i va ratificar, setmanes després, l’Audiència de Barcelona.

Alves ha donat quatre versions diferents sobre aquests fets. Les tres primeres han quedat desmentide­s per la investigac­ió dels Mossos d’Esquadra. En la quarta, oferta el passat 17 d’abril durant la seva segona declaració, el futbolista manté que, després de ballar amb la víctima en una taula VIP del Sutton, li va proposar anar al bany a mantenir relacions sexuals, que ella va acceptar i que el que va passar en l’interior d’aquest espai minúscul i sense càmeres va ser el següent: ell es va asseure al vàter, ella es va agenollar davant ell i li va practicar una fel·lació. Després, ella es va asseure sobre ell, que la va penetrar.

La jove va relatar als Mossos dos dies després dels fets i també en seu judicial, el 20 de gener, que el que es va produir aquella nit va ser que va seguir Alves no perquè aquest li hagués proposat mantenir relacions sexuals sinó perquè aquest –des de l’interior del reservat i quan ella encara es trobava amb les seves amigues– va començar a fer-li gestos insistentm­ent perquè anés on ell era. Finalment, ella va accedir a reunirse amb Alves dins d’aquest espai sense càmeres. Va entrar al reservat i va creuar, seguint les indicacion­s d’Alves, a través d’una porta sense saber on donava. La víctima va declarar que, al descobrir que era un lavabo, va voler sortirne. Però Alves l’hi va impedir tancant la porta.

Després, segons la seva denúncia, Alves es va asseure al lavabo i la va fer seure a sobre d’ell per la força. Ella li va demanar que parés i va suplicar que la deixés marxar. Ell s’hi va negar. La va tirar a terra, la va agafar pel coll, la va bufetejar i va intentar que li fes una fel·lació amb violència, però ella s’hi va negar. Després la va aixecar, la va col·locar contra el rentamans, posteriorm­ent contra el lavabo i la va penetrar fins a ejacular.

L’advocat reclama al jutge que alliberi el seu client i que li retiri el passaport

El jugador brasiler va declarar de nou per donar una quarta versió dels fets

Els indicis

Aquesta versió de la víctima va coincidir posteriorm­ent amb els indicis trobats pels Mossos d’Esquadra: amb el semen d’Alves en una mostra intravagin­al, amb la rascada al genoll que consta al comunicat mèdic i també amb la ubicació de les empremtes dactilars que es van trobar al lavabo. La policia científica va comptabili­tzar set empremtes dactilars de la víctima al lavabo de Sutton i cap d’Alves. Les empremtes de la denunciant eren a la pica, a la paret i al vàter, segons les fonts jurídiques consultade­s per aquest diari.

 ?? Albert Gea / Reuters ?? Dani Alves, el dia de la presentaci­ó amb el Barça en la seva segona etapa blaugrana, el novembre del 2021.
Albert Gea / Reuters Dani Alves, el dia de la presentaci­ó amb el Barça en la seva segona etapa blaugrana, el novembre del 2021.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain