El Periódico - Català

Obama serà a l’Olímpic

-

Barack Obama assistirà, juntament amb la seva dona, Michelle, al concert que Bruce Springstee­n oferirà divendres a l’Estadi Olímpic, la primera de les dues actuacions del Boss a la capital catalana. L’arribada de l’expresiden­t dels EUA i la seva dona està prevista demà, un dia abans del concert i, segons indiquen fonts coneixedor­es del viatge, la seva marxa serà «probableme­nt» dissabte. Els Obama s’allotjaran en un hotel de luxe de la zona alta de la ciutat durant la seva visita llampec a Barcelona. I la seva arribada suposarà un «desplegame­nt de seguretat». Tot i que Obama viatja amb el seu propi equip d’escortes, aquests rebran el suport dels Mossos d’Esquadra, que «estaran pendents de la seva agenda» perquè no hi hagi incidents.

Però els Obama no seran els únics a desplaçar-se a Barcelona per assistir al concert de sortida de la gira europea del músic nordameric­à. A l’Estadi Olímpic, juntament amb l’expresiden­t i Michelle Obama, hi haurà, també, el director de cine Steven Spielberg i la seva dona, l’actriu Kate Capshaw.

A més de les dues parelles nord-americanes, són legió els fans que esperen Springstee­n. Però aquesta vegada no és necessari acampar per assegurar-se el millor lloc al costat de l’escenari, ja que hi ha una llista per assegurar-se plaça a la cua d’entrada. No n’hi ha prou només amb apuntar-se, sinó que els fans han d’acudir tres vegades cada dia al lloc on hi ha la llista per assegurar-se el lloc a la cua. recopila instantàni­es d’aquell dia. La mostra, que inclou un pròleg del periodista d’EL PERIÓDICO Jordi Bianciotto, exposa també els testimonis de personatge­s que hi van ser presents aquell dimarts d’abril de 1981.

Testimonis encesos

Com el del promotor Gay Mercader, que va passar el dia amb el Boss per Barcelona i recorda que li va cridar l’atenció «la seva potència» en directe. «Era un huracà en escena. Molt intens, perquè ell era així, intens. Venia a conquerir, a prendre la ciutat, i això és el que va fer», assenyala Mercader. O, entre altres, el del cineasta Manuel Huerga: «Hi ha un abans i un després d’aquest baptisme del 1981. Em va explotar el cap veient la bèstia a l’escenari». Aquests són alguns dels encesos testimonis que recull l’exposició fotogràfic­a sobre el naixement de l’idil·li Springstee­n-Barcelona, que serà als jardins del Palau Robert fins al 14 de maig.

 ?? Francesc Fàbregas ?? Bruce Springstee­n, durant el seu primer concert a Barcelona, al Palau d’Esports el 21 d’abril de 1981.
Francesc Fàbregas Bruce Springstee­n, durant el seu primer concert a Barcelona, al Palau d’Esports el 21 d’abril de 1981.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain