El Periódico - Català

El Barça apuja els passis de Montjuïc

El club encareix els preus per la reducció de l’aforament del Lluís Companys a 49.472 persones. Les pèrdues previstes de 93 milions s’esperen de 55 milions. Només hi haurà 27.385 places per a abonats.

- JOAN DOMÈNECH

Les 95.745 persones que van assistir a l’últim Barça-Reial Madrid es reduiran a 49.472 espectador­s en el supòsit que l’estadi Lluís Companys s’ompli fins a vessar en els clàssics que es jugaran en l’exili de Montjuïc. Més de la meitat de l’afició blaugrana desapareix per a la temporada 20232024. No es redueix, sinó que augmenta, i espectacul­arment, el preu dels nous abonaments, que registren una pujada, en alguns casos del 40% respecte als preus del Camp Nou.

La substancia­l rebaixa de la capacitat de la grada implica un replanteja­ment general de la gestió de les entrades, cosa que comporta la reducció dels abonats del Camp Nou. D’aquests 49.472 seients (40.103 tindran una visibilita­t total, la resta parcial –9.369–, limitada –2.716– o gairebé nul·la –2.179–) se’n reserven 27.385 per als abonats actuals.

Els socis que desitgin mantenir el seient per a la temporada de Montjuïc hauran de manifestar al club la seva voluntat de continuar omplint un formulari durant el mes de maig. Si la demanda fos superior a l’oferta, hi hauria un sorteig. Actualment hi ha al voltant de 83.500 abonats. Les restants 22.087 localitats es destinen a compromiso­s del club i publicitar­is dels patrocinad­ors i a la venda al públic en general.

La previsió que havia fet el Barça de perdre al voltant de 93 milions d’ingressos per l’eventual canvi d’estadi s’ha reduït a una minva, calculada, de 55 milions menys. Queden suprimits els passis de penyes i els infantils i el sistema de Seient lliure.

Augment del 30%

L’estalvi ve donat per la retallada de despeses però, sobretot, per l’augment d’ingressos que s’ha decretat amb el desplaçame­nt. L’increment ve donat per l’encariment de preus dels abonaments de Montjuïc, del 30% al 40% en general.

Les categories de les grades se simplifiqu­en. Els seients de Gol, que van dels 441 euros a 569 euros, passaran a valer 723 euros; els de Lateral (de 571 euros a 815) costaran 1002 euros; la Tribuna (de 1.064 a 1.286) es dispararà a 1.738 euros. Les de Córner, inexistent­s, costaran 905 euros. Les que tinguin mobilitat reduïda tindran un descompte. La Grada d’Animació conservarà un espai.

Les entrades a la venda per al públic en general també seran més cares, sense distincion­s de socis o no, ja que es prepararan paquets vinculats a «l’experiènci­a» de veure el Barça, incloent atencions de tipus vip i vinculades a paquets turístics per justificar un preu molt més gran.

«Estem creant una cosa nova i diferent que no existia», va explicar Elena Fort, la vicepresid­enta institucio­nal, negant al principi l’alça dels preus respecte als actuals del Camp Nou. «El trasllat significa un punt i a part. Tots els abonats partim de zero a Montjuïc», va afegir, aclarint que no hi haurà privilegis entre un abonat de tribuna i un de gol, excepte que tindran preferènci­a de 48 hores per triar zona els que hagin assistit a un 85% dels partits d’aquesta campanya.

Privilegis congelats

Però tots els posseïdors d’un seient a l’estadi blaugrana tindran suspesa la condició d’abonats durant l’exili del Lluís Companys; és a dir, que podran reprendre-la quan l’equip torni a l’estadi, cosa que està previst per al novembre del 2024, tot i que tampoc hi haurà l’aforament complet. Les quantitats que tinguessin pendents de percebre del Seient Lliure es congelen fins a la campanya 24-25, la del retorn.

A Montjuïc, els abonats podran triar una zona concreta, però no hi haurà seients fixos, en una modalitat semblant a la que es va establir durant la pandèmia de la covid-19. I, a més, hauran de comunicar com a màxim 6 dies abans del partit si assisteixe­n. En cas que no avisin, el tiquet sortirà a la venda; si no s’adquireix, el titular del passi podria recuperar-lo.

 ?? Jordi Cotrina ??
Jordi Cotrina
 ?? ?? Imatge d’un Espanyol-Barça disputat a Montjuïc el 2008.
Imatge d’un Espanyol-Barça disputat a Montjuïc el 2008.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain