El Periódico - Català

Xavi tem xocar amb «la roca» del Rayo, a qui encara no ha guanyat

El ridícul del Madrid a Girona brinda al Barça poder col·locar-se a 14 punts de distància. El tècnic blaugrana va alertar la plantilla de la «intensitat» del rival i la petitesa del camp.

- J. D. XAVI HERNÁNDEZ

1

La xifra exacta de l’aforament serà de 49.472 localitats, tot i que algunes seran de visibilita­t reduïda. Només se’n reserven 27.385 per als abonats actuals.

2

Per abonar-se tot l’any tindran prioritat per 48 hores aquells abonats que hagin acudit a un mínim del 85% dels partits en la temporada actual.

El Rayo Vallecano va ser el botxí de Ronald Koeman. La derrota (1-0) de Vallecas va sentenciar el tècnic holandès. I al Rayo Vallecano encara no l’ha guanyat Xavi Hernández en els dos enfrontame­nts. Un repte se li presenta avui. Un tema gairebé personal amb Andoni Iraola, el seu homòleg, que el va derrotar 1-0 l’any passat i va empatar 0-0 en la inauguraci­ó de l’actual.

Un triomf que tindria valor després de l’estrepitos­a caiguda del Madrid a Girona (4-2), desarborat per la força incontenib­le de Taty Castellano­s, autor dels quatre gols blanc-i-vermells. Si el Barça vencés a Vallecas es col·locaria a 14 punts de distància i 21 per jugarse. I Xavi sap que no és fàcil sortir airós d’allà. «El Rayo és una roca, és l’equip més intens i més pesat, en el bon sentit, de Primera», va dir ahir, sense pensar en el regal que li faria el Girona.

Un camp petit

La intensitat no és una virtut puntual inculcada per Iraola, sinó l’herència d’una manera de jugar adaptada per sobreviure a la màxima categoria. Xavi coneix Vallecas de les seves antigues experiènci­es. L’entrenador preveu que hi haurà dificultat­s per tenir possession­s llargues i que l’equip pugui jugar al seu gust, com vol. «Caldrà ser pràctics», sospita.

«És un camp petit, més petit de l’habitual, de manera que les distàncies són més curtes i hi haurà rebutjos i segones jugades. Si t’adorms amb la pilota, hi ha dos o tres jugadors que de seguida et pressionen», va explicar Xavi. Vallecas fa 100 metres per 65, mentre que les mesures del Camp Nou són de 105x68 metres.

El Barça viatja a Madrid més tranquil després de disfrutar dels 11 punts d’avantatge sobre el Real que poden ampliar-se a 14. «Si guanyem aquesta Lliga, serà la rehòstia, no l’hòstia», va dir Xavi, després de remarcar que el Barça ja està matemàtica­ment classifica­t per a la Champions a vuit jornades del final.

«Recordo d’on veníem», va apuntar, recordant els conflictes de l’equip de la campanya anterior.

Estava descartat per a la Lliga des que va arribar a la banqueta i es va ficar a Europa a tres jornades del final. «La comparació ha de ser respecte a l’any passat, i no de quan es guanyaven doblets i triplets», va exposar.

Dembélé i Christense­n, ja

Llavors ell solia guanyar el Rayo. I també Sergio Busquets, que no trepitjarà Vallecas, sancionat per targetes. Eric i Frenkie de Jong es postulen com els substituts del capità al mig del camp. Va entrar a la llista el central Chadi Riad i el centrecamp­ista Marc Casadó i s’hi manté Lamine Yamal, en la segona oportunita­t que tindrà per ser el més jove de la història a debutar.

Ousmane Dembélé va tornar a completar l’entrenamen­t, i Andreas Christense­n es va reincorpor­ar al grup. «Tornaran dissabte», va avançar Xavi feliç, somrient també amb el sobrenom de «jardiner» per les seves habituals reclamacio­ns sobre l’altura i l’estat de la gespa, al veure que, a poc a poc, recupera el Barça en la seva plenitud.

ENTRENADOR DEL BARÇA

 ?? Enric Fontcubert­a / Efe ?? Xavi, en la roda de premsa d’ahir.
Enric Fontcubert­a / Efe Xavi, en la roda de premsa d’ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain