El Periódico - Català

Veterans a 3.000 euros

Un no es pot omplir la boca de valors i deixar tirada la gent després d’adquirir un compromís. És el que li ha passat a Sant Feliu de Codines amb el Barça, que ha faltat a la seva paraula. Almenys els seus veterans.

- Emilio Pérez de Rozas

El que té solució s’ha d’arreglar. I més si se soluciona amb una trucada. I més si algú reconeix, amb un puntet d’humilitat, que ha fallat, que s’ha equivocat, que el seu comportame­nt ha sigut incorrecte. S’agafa el telèfon, es marca el 647950281, contestarà immediatam­ent Àlex Mir, un dels coordinado­rs de les celebracio­ns del centenari del Club de Futbol Sant Feliu de Codines, i, simplement, amb dir, «Àlex, perdona, soc el Jan, Joan Laporta, sí, no et preocupis que ho arreglem». No costa res.

Estic convençut que el president del Barça no sap res del tema. Ell s’ocupa de tasques superiors, ho entenc, i l’Àlex també ho entén. ¡I tant que sí! Tots entenem que el president, ara, s’ha de centrar a viatjar a la seu de la UEFA per evitar que el Barça sigui sancionat amb no poder jugar la pròxima Champions. Més encara, que se centri a celebrar el macroacord amb els dels diners de l’Espai Barça.

Però quan un s’omple la boca de valors, aireja pancartes sobre el compromís de catalanita­t del Barça i, fins i tot, es defensa d’una cosa tan mal feta com el cas Negreira dient que aquesta campanya es deu al fet que són i represente­n més que un club, hauria d’agafar el telèfon i trucar a l’Àlex Mir per demanar disculpes (i arreglar-ho) pel fet que el club, a través de l’Agrupació de Jugadors del FCB, hagi demanat al Sant Feliu de Codines 3.000 euros per participar en l’esdevenime­nt més important del centenari de l’entitat, després d’haver-se compromès, l’octubre passat, a jugar simplement pagant el desplaçame­nt, uns entrepans i unes begudes.

Com que sé que Laporta no sap res d’això, com que sé que

Laporta, defensor a ultrança dels valors, de la unió entre catalans i sempre disposat que el Barça, encara que s’emporti de tant en tant algun infantil, aleví, cadet i juvenil dels clubs modestos de Catalunya, contribuei­xi a la felicitat dels pobles catalans, trucarà a l’Àlex i ho solucionar­à, em quedo més tranquil.

La gent de Sant Feliu de Codines, que es pessiga cada dia per intentar entendre com de sobte el Barça els demana 3.000 euros per jugar un partit que fa sis mesos jugava gratis, explica que altres entitats, com l’Espanyol i el Girona, tant masculí com femení, els han dit que comptin amb ells per als partits, festes i actes que vulguin, per descomptat.

Siguem assenyats, això no té res a veure amb les estretors econòmique­s que viu el món i el Barça. Això, simplement, és un nyap d’un club que s’omple la boca de valors i, de sobte, decideix demanar 3.000 euros a una modestíssi­ma entitat catalana per enviar-hi el seu equip de veterans.

Tres mil euros són molts diners per al Sant Feliu de Codines, tant que si el primer dia de conversa (8 d’octubre), el Barça els hagués dit que eren 3.000 euros, els haurien dit que no podien afrontar aquesta despesa i punt.

Però els van dir que hi anirien encantats. Sant Feliu de Codines ho va celebrar i ho va anunciar el 21 de gener en un acte multitudin­ari i, ara, serà que no.

O sí, perquè Laporta ho arreglarà amb una trucadeta. Ja ho veuran.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain