El Periódico - Català

El Joventut busca la final a Gran Canària

-

El Barça arriba en una excel·lent dinàmica als de l’Eurolliga, que afrontarà a partir d’avui davant el Zalgiris Kaunas, que rep al Palau (20.00 hores, DAZN). L’equip de Jasikevici­us es troba davant l’oportunita­t d’arribar per tercer any consecutiu a la final four (Kaunas, 19 al 21 de maig) i lluitar per un títol esquiu des del 2010. I una de les raons per explicar la transforma­ció de l’equip, després d’un any amb molts alts i baixos, és l’impacte a l’equip el pivot Jan Vesely (Ostrava, Txèquia), 33 anys complerts dilluns i 2,11 d’estatura, la força interior dels blaugrana.

«¿Digue’m quin equip es manté a un nivell alt des del primer fins a l’últim partit? Això no passa ni a l’NBA», comenta Vesely en la conversa que manté amb EL PERIÓDICO prèvia a l’encreuamen­t davant els lituans. Però, sí, crec que hem madurat, arribem bé i estem en una bona situació en aquesta part de la temporada i ara cal estar molt centrats per al que queda.

L’arribada de Vesely va ser una de les bombes del passat mercat d’estiu. El Barça firmava per tres temporades un pivot dominant a Europa (des del març, el segon amb més valoració en la història de l’Eurolliga), que es va forjar a les files del Partizan, va tenir una carrera curta a l’NBA (tres temporades a Washington i Denver) i durant vuit temporades va marcar una etapa al Fenerbahçe, on va aixecar una Eurolliga (2017, amb Zeljko Obradovic a la banqueta i el també blaugrana Nikola Kalinic a la plantilla) i va ser elegit MVP de la competició europea.

El seu impacte a l’equip, no obstant, ha trigat a arribar. Jasikevici­us l’ha dosificat al màxim, avisat del precedent del 2022, quan l’equip va arribar fos a la part decisiva de l’any i el pivot txec, intimidado­r a la zona, amb un efectiu llançament de cinc metres i molt intel·ligent sobre el camp, ha respost convertint-se en una peça clau en els sistemes barcelonis­tes. «No diria que estic

▶ El Joventut desafiarà avui el Gran Canària (21 h, DAZN) al Gran Canària Arena per aconseguir la classifica­ció per a la final de l’Eurocup, la vuitena final europea de la seva història, en una eliminatòr­ia a partit únic. «El més important és ser sòlids al darrere, dominar el rebot i no perdre pilotes», afirma Carles Duran.

▶ La Penya, que obrirà l’Olímpic per seguir el partit en una pantalla gegant i comptarà amb el suport d’un centenar d’aficionats a les grades, es juga la classifica­ció en una pista on l’equip de Jaka Lakovic només ha perdut dos dels 24 partits jugats aquesta temporada. en el meu millor moment, però sí que em trobo molt bé. He intentat adaptar-me el millor possible, tot i que encara hi ha detalls que he de millorar», explica Vesely, feliç a Barcelona amb la seva dona, Natalia Miladinovi­c, i el seu fill de tot just tres anys, instal·lat al centre de la ciutat, tot i que quan pot es deixa veure per un dels seus racons favorits: la platja de Gavà.

«El Jan és com un base, ho pot fer tot a la pista. Sempre està un o dos passos per davant de la jugada», l’elogia Jasikevici­us, unes paraules que el jugador txec agraeix. «M’agrada jugar en els dos costats del camp, passar la pilota, donar assistènci­es. És la meva manera de veure el bàsquet», assenyala .

La presència de l’entrenador lituà al Palau Blaugrana va ser un dels factors que va empènyer Vesely a acceptar l’oferta del

Ara, vist amb els mesos, Vesely se sent satisfet de la decisió que va prendre. «Crec que vaig fer el pas correcte a nivell personal. A veure si el resultat també ho és», diu i deixa en l’aire l’interrogan­t, conscient del llistó tan alt que té el Barça. «L’objectiu és aconseguir l’Eurolliga, per descomptat. Aquest ha de ser el repte per a un equip com aquest i aquesta és una de les raons per les quals soc aquí, per ajudar a aconseguir el títol», afirma, segur de si mateix, tot i que conscient de la dificultat del Zalgiris, del qual parla amb molt respecte, igual que del que queda al davant.

«El Zalgiris serà un rival molt complicat, és un equip que juga dur i agressiu i que a casa seva, on es genera un gran ambient a favor, encara serà més perillós», analitza sobre l’eliminatòr­ia. «Volem assegurar l’avantatge de camp, això és el primer perquè a l’Eurolliga ja s’ha demostrat que tots poden guanyar tots. Però el que més em preocupa és que nosaltres estiguem centrats, siguem agressius i conscients del que ens juguem, perquè ara és quan hem de donar la nostra millor imatge».

 ?? ACB photo ?? Jan Vesely llança a cistella en un partit recent al Palau.
ACB photo Jan Vesely llança a cistella en un partit recent al Palau.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain