El Periódico - Català

Trucada exclusiva a l’emèrit i altres preses de pèl

- FERRAN MONEGAL

S’ha d’anar amb molt de compte quan la tele ens llança a so de bombo i platerets que té una gran exclusiva, o que ha aconseguit una gran conversa amb algun personatge noticiable o emergent. En molts casos són una presa de pèl.

Aquests ganxos o esquers per atrapar l’audiència l’imperi Mediaset (Tele 5 i Cuatro) els treballa habitualme­nt. És una afició molt arrelada en ells. Els explicava l’altre dia la gran exclusiva que ens van anunciar sobre Ana Obregón a Tele 5 a l’Especial Ana. La bomba en exclusiva va consistir a acostar-li un micròfon un moment, mentre ella passejava per Miami, i preguntar-li si el nadó nounat, la nena Ana Sandra, tindrà un germanet en un futur pròxim. Va contestar: «¡A poc a poc!».

¡Ahh! Allò va ser tan colossal que els va servir per omplir dues hores i 42 minuts de televisió. Ara, a la cadena del mateix grup,

Cuatro, han construït un altre especial sobre el pintoresc Felip Joan Froilà de Tots els Sants, però sense Froilà, naturalmen­t. Hi havia això sí un ganxo suplementa­ri que van publicitar amb gran excitació i que ens van ensenyar després d’una hora i 33 minuts dient-nos que era una exclusiva enorme.

Es tractava d’una gran conversa amb l’avi de Froilà, o sigui, amb Joan Carles, l’emèrit. Li van trucar per telèfon, en efecte. La conversa va durar un minut i set segons, exactament. Les preguntes van ser, amb imatge d’un primer pla del telèfon de la presentado­ra: «Hola, bona nit, ¿Joan Carles? / ¿Com es troba? / ¿Com està el seu net Felip? / ¿Sopa amb ell, es veuen molt?». I les respostes: «¿Aló? / Sí, soc jo / ¿Qui parla? No se sent gens bé / Fantàstic, està treballant, molt bé, està molt content / Penjaré, bona nit». I amb aquest material, tones d’imatges d’arxiu, i molt pour parler, van omplir dues hores i sis minuts de tele. Com a dada curiosa anotem que ens van posar una veu –segons el programa ‘d’una amiga de l’entorn’ i que no sabem qui és– i que comentava que Froilà amb la seva tia Letizia no té gairebé relació, diu que és republican­a i que no li té gaire apreci.

Home, l’audiència actuem com un ramat moltes vegades, però tontos del tot no ho som. Aquest nou especial de Cuatro va aconseguir un 3,6% de quota de pantalla i 300.000 espectador­s.

 ?? ?? Trucada a Joan Carles a ‘Focus’, Cuatro.
Trucada a Joan Carles a ‘Focus’, Cuatro.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain