El Periódico - Català

Iberdrola reelegeix Sánchez Galán com a president

- EL PERIÓDICO

Amb aquest nomenament, avançat per Expansión i confirmat en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), es tanca el cercle després de rellevar el president, Bernard Kan, per Anne Bouverot. D’un perfil més lligat a la banca d’inversió es passa a un altre de més industrial. El canvi persegueix encarar una nova etapa de consolidac­ió del negoci i creixement orgànic, després d’uns anys de compres i la digestió de la integració d’actius. La companyia ha invertit 35.000 milions en compres des que va sortir a borsa després d’escindir-se d’Abertis el 2015. Tot i que inicialmen­t pretenia continuar com a conseller, Kan i un altre dels vocals del consell, Peter Shore, van presentar la dimissió per «diferèncie­s irreconcil­iables» amb el consell d’administra­ció «en relació amb la gestió, la direcció i el procés de successió» dins de la companyia.

La junta general d’accioniste­s d’Iberdrola va reelegir ahir Ignacio Sánchez Galán com a president de la companyia, a més de ratificar Armando Martínez com a conseller delegat, amb un suport del 98% de mitjana en tots els punts proposats a l’ordre del dia.

Durant el seu discurs, Galán va defensar el pla estratègic de la companyia elèctrica amb el qual esperen aconseguir uns beneficis rècord que superin «àmpliament» els 5.000 milions d’euros el 2025, un 25% més que l’actual exercici, amb un increment dels dividends en línia amb els resultats. Igual que les contractac­ions de personal per a aquell any, que espera que arribin a les 12.000 noves incorporac­ions.

A més, va assegurar que el pla estratègic 2023-2025, presentat al novembre, suposa fer un «salt de gegant» i permetrà accelerar el compromís rècord d’inversió de 47.000 milions d’euros per a aquest període. En aquest sentit, el president reelecte va estimar que la demanda elèctrica mundial podria duplicar-se en els pròxims 20 anys, de manera que s’hauran de realitzar inversions superiors als 25 bilions d’euros per «consolidar» el sector elèctric com agent «clau» per a l’activitat econòmica i la creació d’ocupació.

Arrelament basc

 ?? El Periódico ?? Marco Patuano (dreta) i Tobías Martínez.
El Periódico Marco Patuano (dreta) i Tobías Martínez.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain