El Periódico - Català

Endesa descarta canvis en la cúpula al sortir Starace d’Enel

▶ Bogas seguirà al càrrec de conseller delegat de l’elèctrica espanyola fins al 2026

- SARA LEDO

«No preveiem cap modificaci­ó en l’estratègia del grup a Endesa. En concret, respecte al conseller delegat, José Bogas, cal indicar que va renovar l’any passat per quatre exercicis, de manera que seguirà al seu càrrec fins al 2026», va assegurar ahir el president de l’elèctrica espanyola, Juan Sánchez-Calero, durant la junta d’accioniste­s d’Endesa.

Aquesta va ser la primera intervenci­ó pública del dirigent d’Endesa després que la presidenta italiana, Giorgia Meloni, anunciés la substituci­ó del conseller delegat d’Enel (empresa pública italiana que és la principal accionista d’Endesa, amb el 70% del capital), Francesco Starace, per Flavio Cattanera, que es materialit­zarà en l’assemblea d’accioniste­s de l’empresa italiana convocada per al 10 de maig a Roma.

«Starace ha sigut, és i serà un referent indiscutib­le en matèria energètica. Ha fet d’Enel un actor global clau en el mapa energètic mundial. Ha sabut valorar l’important paper que juga Endesa en el grup Enel i vull mostrar-li el meu més sincer agraïment per tots aquests anys treballant junts», va dir Bogas, en la mateixa línia que el president de l’elèctrica espanyola, Juan Sánchez-Calero. Cap dels dos ha fet referència a qui serà el seu nou cap quan es materialit­zi el canvi en l’assemblea d’accioniste­s de l’empresa italiana del 10 de maig a Roma.

Queixes pels canvis

En la seva intervenci­ó, Bogas va demanar «estabilita­t regulatòri­a i jurídica» després d’un any de «permanents canvis regulatori­s, intervenci­ó del mercat i desinforma­ció» i en el qual «el sector elèctric ha vist compromesa la seva reputació de manera immerescud­a». «Les informacio­ns i consignes errònies sobre el sector van ser constants durant l’any 2022. Encara que es repeteixin no vol dir que siguin certes», va defensar Bogas en la celebració de la junta d’accioniste­s.

D’altra banda, Galán va defensar el compromís d’Iberdrola amb el País Basc i va enviar un missatge de tranquil·litat perquè seguiran al territori. «Poden estar segurs que aquesta empresa ha estat 120 anys compromesa amb aquesta terra i seguirà almenys 120 anys més. Així que estiguin tranquils, que seguirem aquí», va confirmar Galán.

A més, va assegurar que la contribuci­ó a l’economia basca representa al voltant del 2,5% del PIB basc, amb uns 2.700 milions d’euros a través d’inversions, compres i contribuci­ó fiscal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain