El Periódico - Català

Exteriors convoca l’ambaixador rus per «atacs» al Govern

▶ La legació diplomàtic­a va publicar un missatge a Twitter en què s’insinuava la presència de militars espanyols a Ucraïna

- EL PERIÓDICO

El Ministeri d’Afers Estrangers va convocar i va mantenir dijous passat una reunió amb el nou ambaixador de Rússia a Madrid, Iuri Klimenko, en protesta pels «atacs» al Govern des de les xarxes socials de l’ambaixada russa i en especial per un tuit en què s’insinuava la presència de militars espanyols a Ucraïna.

Segons van confirmar ahir fonts diplomàtiq­ues, el departamen­t que dirigeix José Manuel Albares va exigir a l’ambaixador rus la retirada immediata d’una publicació en què es criticava la ministra de Defensa, Margarita Robles, amb un vídeo de combatents espanyols. I van assenyalar que des de l’Ambaixada de Rússia

s’havia eliminat aquest contingut abans de la reunió.

La secretària d’estat d’Afers Exteriors i Globals, Ángeles Moreno, va traslladar a l’ambaixador rus a Madrid el seu «enèrgic rebuig» a aquesta classe de publicacio­ns i iniciative­s. La reunió va tenir lloc dijous a la seu del ministeri, van indicar les mateixes fonts.

Aquest fet ha tingut lloc tot just uns dies després que el nou ambaixador Klimenko presentés les seves cartes credencial­s davant el rei Felip VI. Ho va fer dijous de la setmana anterior en un acte privat al palau de la Zarzuela, i no al Palau Reial de Madrid, com és tradició, per les particular­s circumstàn­cies al voltant de Rússia a causa de la invasió d’Ucraïna.

Va ser dimecres passat quan l’ambaixada russa, a través del seu compte oficial a Twitter, va compartir un vídeo de dues persones amb roba militar a qui se sentia parlar en espanyol. I afegia unes declaracio­ns de la ministra espanyola de Defensa negant la presència de tropes espanyoles a Ucraïna, insinuant que no era així.

Poques hores després, l’ambaixada va retirar la publicació i, alhora, el Ministeri de Defensa va negar la presència de militars espanyols en territori ucraïnès. «És rotundamen­t fals que hi hagi militars espanyols a Ucraïna. Aquest tuit és una arma de desinforma­ció de les moltíssime­s utilitzade­s per Rússia», va assegurar a Europa Press un portaveu del ministeri.

 ?? Serguei Supinski / France Presse ?? Una dona i el seu fill passen pel costat d’uns edificis destruïts pels bombardejo­s a Úman, ahir.
Serguei Supinski / France Presse Una dona i el seu fill passen pel costat d’uns edificis destruïts pels bombardejo­s a Úman, ahir.
 ?? Alberto Ortega / Europa Press ?? José Manuel Albares.
Alberto Ortega / Europa Press José Manuel Albares.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain