El Periódico - Català

Càstigs suaus a una nit negra

L’organitzac­ió va sancionar amb cinc partits Yabusele, amb dos Punter i amb un Deck i Lessort pels greus incidents del Madrid-Partizan de dijous. Després de la vergonya va arribar una jornada de penediment dels protagonis­tes.

- LUIS MENDIOLA MARCOS LÓPEZ

El bàsquet es va embrutar de mala manera després de la batalla campal que es va viure al segon partit de quarts dels play-off de l’Eurolliga entre el Reial Madrid i el Partizan de Belgrad. Un partit que no es va poder acabar davant la violència física que es va viure sobre la pista del WiZink Center. L’Eurolliga, no obstant, no es va atrevir a aplicar mà dura, com sol·licitaven moltes veus, i va sancionar amb suavitat la jornada més negra dels seus 23 anys d’història, des que es troba sota el control dels clubs i al marge de la influència de la FIBA.

El jutge disciplina­ri de l’Eurolliga va aplicar la forquilla més baixa de sancions al reglament per a uns incidents que haurien d’haver sigut considerat­s com a greus per les agressions físiques que van patir diversos jugadors.

Així, el pivot madridista Guerschon Yabusele, el principal assenyalat per la baralla, va rebre cinc partits de suspensió en l’aplicació de l’article 27.1.A del codi disciplina­ri, de manera que ja no podrà jugar en aquesta eliminatòr­ia en cas que fossin necessaris cinc partits ni la hipotètica final four. Yabusele va agredir el jugador del Partizan Dante Exum, a qui va tirar a terra amb una clau de judo, un atac que el va obligar a abandonar amb crosses el pavelló amb una lesió «al tendó del segon dit del peu», segons el metge del club serbi.

L’estrella del Partizan, Kevin Punter, va rebre un càstig de dos partits. Les altres sancions van ser un partit per al madridista Gabi Deck i un altre partit per al pivot del Partizan Matthias Lessort. Cap d’ells apareixerà dimarts en el tercer partit.

Multes de 50.000 dòlars

L’Eurolliga també ha sancionat amb una multa de 50.000 dòlars el Reial Madrid i el Partizan per la conducta antiesport­iva en el tram final del partit. El Madrid ja ha deixat clar que també té previst aplicar el seu propi reglament intern als jugadors implicats en la baralla.

La vergonyosa batussa es va produir a falta d’1.40 minuts per finalitzar un partit que els madridiste­s perdien per 80-95 per situar-se amb un crític 0-2 en contra. Els àrbitres el van donar per finalitzat perquè van desqualifi­car tots els jugadors del camp i els de banqueta que també van saltar al camp, excepte tres: Llull –curiosamen­t, és qui ho va començar tot, amb la seva incomprens­ible dura falta a Punter–, Poirier i Leday.

La vergonya d’unes imatges que van arribar a tots els racons del planeta va anar seguida d’una jornada de reflexió i penediment de la majoria dels protagonis­tes. Primer van ser les disculpes de Llull. Després van arribar les de Yabusele, que va emetre un comunicat a Instagram. «Estic profundame­nt penedit del meu comportame­nt. El bàsquet sempre ha sigut per a mi esportivit­at i respecte», va escriure.

El pivot francès va demanar disculpes sinceres a través de les xarxes socials. «Demano perdó al Partizan, a Dante Exum i a la seva família, però també als meus companys i a tots els aficionats d’aquest esport», va reconèixer a

L’agressió de Yabusele

Suspensió del partit

Els àrbitres van començar a prendre les primeres mesures. Primer, van ajornar el partit. I després el van suspendre perquè hi havia 21 jugadors desqualifi­cats entre els dos equips.

 ?? Juan Carlos Hidalgo / Efe ?? Punter s’embranca amb Deck i Yabusele agafa Exum en la batussa.
Juan Carlos Hidalgo / Efe Punter s’embranca amb Deck i Yabusele agafa Exum en la batussa.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain