El Periódico - Català

Vesely impulsa el Barça a un il·lusionant 2-0 contra el Zalgiris

Una actuació superba del pivot txec (26 punts, 6 rebots) encarrila l’eliminatòr­ia per als blaugranes, que se situen a només una victòria de classifica­r-se per a la ‘final four’.

- LUIS MENDIOLA

Instagram poc després que el també madridista Sergio Llull es disculpés a través de Twitter. «El que va passar no hauria de passar mai en un camp de basquet. Asumeixo la meva responsabi­litat per la dura falta que va desfermar el desastre posterior. Les meves disculpes a tots els aficionats al bàsquet».

També a través de Twitter va arribar la resposta de Kevin Punter. «Hi ha moltes emocions, ho entenc totalment. Continuem mantenint el bàsquet com hem estat en la sèrie i les altres vegades que juguem entre nosaltres», va escriure el jugador de l’equip serbi.

El to d’Obradovic i de Rudy

Yabusele, Llull i Punter es van sumar al discurs de seny del madridista Rudy Fernández i de l’entrenador del Partizan, Zeljko Obradovic, just quan va acabar el partit. «Hem de demanar perdó. Això no pot tornar a passar. Perdó a tots els aficionats», va assenyalar l’aler madridista.

«Intentaré calmar tota la gent a Belgrad. No importa qui va començar ni com va començar. El que ha passat no és bo per al bàsquet, ni per a la imatge del Madrid, ni per a la del Partizan», va afirmar, per la seva banda, Obradovic. Centenars d’aficionats serbis van acudir ahir a l’aeroport a rebre el seu equip mentre el president del Partizan va fer ahir una crida a la calma: «El Reial Madrid és un club amic, els donarem una benvinguda amistosa», va assegurar Ostoja Mikhailovi­c.

■ «Intentaré calmar tota la gent a Belgrad», va afirmar el tècnic serbi, que va sortir de la pista abraçat amb Rudy.

Jan Vesely va arribar al Barça per aportar talent i experiènci­a i la millor imatge del veterà pivot txec va aparèixer en el moment just per donar-li al Barça la segona victòria contra el Zalgiris Kaunas (89-81) i situar un il·lusionant 2-0 en el play-off de quarts que ara es traslladar­à a Lituània, on dimecres es disputarà el tercer partit. Els 26 punts i 6 rebots de Vesely i els 22 de Mirotic, també clau en el tram decisiu, van desencalla­r per als blaugranes un partit molt exigent, portat al límit en el terreny físic, en què els lituans van posar les coses molt complicade­s.

«Sabíem que ells jugarien amb molta més agressivit­at. No ha sigutfins al final que hem pogut trencar el partit. Crec que mai hem marxat mentalment i aquesta ha sigut la clau», va valorar Vesely.

El Zalgiris va manar durant molts minuts, apujant molt la intensitat respecte al primer partit i portant al terreny físic cada aparellame­nt. Va controlar el primer quart (2021) i només va cedir en el descans (4544) aplicant-se amb molta agressivit­at i determinac­ió en cada jugada. Màxima pressió sobre la pilota, moltes ajudes i dos contra un que van fer que els jugadors blaugrana es trobessin molt incòmodes.

Defensa i sacrifici

La pau d’Obradovic

 ?? Enric Fontcubert­a / Efe ?? Vesely intenta encistella­r malgrat la pressió de Brazdeikis.
Enric Fontcubert­a / Efe Vesely intenta encistella­r malgrat la pressió de Brazdeikis.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain