El Periódico - Català

Xavi: «Pregunteu als laterals si volen marcar Dembélé»

Xavi espera que l’equip faci «creu i ratlla» després de consumar a Vallecas el pitjor partit de la Lliga. Va dir que van fallar «en valors i en futbol» i que ell també es va equivocar.

- JOAN DOMÈNECH

Xavi Hernández va marxar tan disgustat de Vallecas que dos dies després la derrota encara li supurava. «Ha sigut el pitjor partit de la temporada en valors i en futbol», va afirmar l’entrenador del Barça, dolgut per veure’s desatès pels seus jugadors. Els va advertir del que podia passar al petit estadi del Rayo, i va passar. A Xavi li durava l’enuig, però, alhora, anunciava un «creu i ratlla» per rebre el Betis. El resultat de dimecres no es podia canviar. Sí que pot canviar la imatge de l’equip. O hauria.

Obligat a mirar cap endavant, a la cita d’aquesta nit al Camp Nou, Xavi va celebrar que, per fi, tenia disponible­s Ousmane Dembélé i Andreas Christense­n, dues de les seves mans dretes. El defensa és «un fitxatge personal» i li agrada d’ell «la seva capacitat de concentrac­ió i la confiança que transmet amb la pilota». La predilecci­ó que sent per Dembélé es remunta al primer dia que Xavi va entrar a Sant Joan Despí per substituir Koeman.

«Pot ser el millor del món al seu lloc», va assegurar Xavi de l’extrem francès, llavors lesionat, amb el contracte a punt de caducar, i convertit en un gra per a la junta per la seva renúncia a renovar-lo. El va esgotar i va firmarne un de nou al mes de juliol, quan el Barça ja estava embrancat a contractar Raphinha, ja que no tenia cap extrem. A partir d’avui reprendran la competènci­a a l’extrem dret, tret que un dels dos desitgi fer-ho a l’esquerra i es faci fort en la posició. Se les veurà llavors amb Gavi, un altre dels preferits del tècnic.

El desequilib­ri de Dembélé

«Feu una enquesta i pregunteu als laterals si volen marcar Dembélé o un altre jugador», va suggerir Xavi, convençut que les respostes dels defenses li donarien la raó sobre el desequilib­ri que genera el davanter francès. El bètic Miranda pot ser el primer consultat al final del partit. «Ningú té l’un contra un de Dembélé a la plantilla i n’hi ha molt pocs al món com ell», va assegurar Xavi, justifican­t per què l’ha trobat tant a faltar. Tres mesos han transcorre­gut des que es va lesionar a Girona. Christense­n només s’ha mantingut un mes fora.

Potser no haurien evitat el fiasco de Vallecas pel to general que va desprendre l’equip. Van fallar els valors de l’«esforç, el sacrifici, la intensitat, la voluntat de guanyar duels» i va fallar el futbol per l’espessor general al moure la pilota sense saber interpreta­r les necessitat­s del partit. «L’entrenador, de vegades, s’equivoca en plantejame­nt i jugadors», va dir, com si s’hagués penedit d’alinear algun futbolista.

Assumit l’error, Xavi es va queixar de la negativita­t d’algunes preguntes. «No entenc que es digui que la Lliga es fa llarga. A mi no se’m fa llarg estar a 11, 12 o 13 punts del Madrid; a mi em fa feliç. A mi se’m feia llarg quan lluitava per ser segon», va replicar. «¿Qui no hauria firmat entre els culers estar amb 11 punts d’avantatge a set jornades del final?», va preguntar, sense resposta possible. O una sola resposta possible: ningú.

M+

 ?? Enric Fontcubert­a / Efe ?? Xavi Hernández prepara les pilotes per a la sessió preparatòr­ia d’ahir a Sant Joan Despí.
Enric Fontcubert­a / Efe Xavi Hernández prepara les pilotes per a la sessió preparatòr­ia d’ahir a Sant Joan Despí.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain