El Periódico - Català

Alonso i Sainz, amb un difícil debut, hauran de remuntar a l’Azerbaidja­n

El nou format es va estrenar amb èxit i un duel trepidant entre els Red Bull i Leclerc, que va firmar la primera ‘pole’ de l’any per a Ferrari. El madrileny sortirà quart, i l’asturià, sisè.

- LAURA LÓPEZ ALBIAC

Després de gairebé un mes sense competició, l’F-1 va tornar a l’acció amb un espectacul­ar divendres de gran premi a l’Azerbaidja­n. S’esperava emoció a Bakú, que estrenava format de cap de setmana amb esprint i dues classifica­cions independen­ts per a les carreres de dissabte i diumenge. La primera, la que ordena la graella de la carrera principal, va tenir un desenllaç trepidant, amb un ajustadíss­im duel entre Charles Leclerc i els Red Bull de Max Verstappen i Sergio Pérez. El monegasc es va sortir amb la seva i va repetir pole per tercer any consecutiu.

Carlos Sainz i Fernando Alonso, quart i sisè, respectiva­ment, van minimitzar danys i després del seu complicat debut afrontaran la carrera de demà (13.00 h) obligats a remuntar. Abans, avui toca el primer esprint (100 km) de la temporada.

La fórmula 1 busca potenciar l’espectacle i fer més amens els grans premis, substituin­t les soporífere­s sessions d’entrenamen­ts per foc real en pista. I veient com va començar ahir l’experiment, sembla que han encertat de ple.

A Bakú només hi va haver temps per provar-se en els Lliures 1, que va dominar Verstappen, abans d’abordar sense reserves una qualy d’infart. El perill que comporten els circuits urbans, amb asfalt brut i els murs molt a prop en alguns sectors, va oferir dues banderes vermelles en els compassos inicials de la Q1, després d’un aparatós accident del principian­t Nyck De Vries i un nou incident de Pierre Gasly, que al matí va haver d’abandonar el seu Alpine en flames a causa d’una fallada hidràulica.

Problemes amb el DRS

El neerlandès es va estavellar en el moment més inoportú per a Sainz, que venia en volta llançada i va veure com el seu dia es començava a torçar. Fernando Alonso, que es va col·locar tercer provisiona­lment, tenia cotxe per estar a dalt i per ritme conserva

S’estrena al GP de l'Azerbaidja­n es farà en 5 carreres més

DIVENDRES

Primers entrenamen­ts lliures

Classifica­ció tradiciona­l per a la posició a la graella de sortida del diumenge

SPRINT SHOOTOUT

Q1

Q2

Q3

DISSABTE 12 min 10 min 8 min

Gomes mitjanes

Gomes mitjanes

Gomes toves

DIUMENGE

GRAN PREMI intactes les seves expectativ­es per al cap de setmana.

Els Aston Martin, que estrenen aleró posterior a Bakú, van perdre velocitat punta per una avaria al desplegar el DRS, que Alonso i Stroll només van poder utilitzar entre les corbes 2 i 3 però no en la recta principal. «Hem tingut algun problema amb el DRS al final en al classifica­ció que ens ha costat algunes dècimes, tot i que veient com està la classifica­ció d’ajustada, hauríem estat probableme­nt quarts, en comptes de sisens», va argumentar Fernando, que malgrat tot confia a mantenir la inèrcia positiva després de pujar al podi en les tres primeres cites del calendari. «Tenim un llarg cap de setmana per davant, així que hi haurà més oportunita­ts».

Fila amb Hamilton

Per a l’asturià, la pole de Ferrari no va ser una sorpresa. «Fins ara han tingut mala sort. Són ràpids, però nosaltres intentarem ser més consistent­s que ells», va llançar desafiador Alonso, conscient que el punt fort de l’AMR23 són les carreres. Això sí, diumenge compartirà una incòmoda tercera fila amb Lewis Hamilton, que tornarà a posar-lo a prova.

Sainz no va poder esprémer les prestacion­s del Ferrari com el seu company, a qui li treu 14 punts en la general del campionat: «Ha sigut una classifica­ció molt soferta, des dels primers lliures no estava còmode al cotxe i em faltava confiança i ritme. Semblava un cotxe molt ràpid però no podia estar a gust. A més, em vaig complicar a mi mateix gastant dos sets a la Q1. Hem salvat el dia amb un quart lloc, però ha estat difícil», va reconèixer Sainz.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain