El Periódico - Català

MotoGP sospira pel retorn de Márquez

Sense estar al Mundial, sense aparèixer pel pàdoc, sense guanyar (encara), sense tenir moto vencedora, Marc Márquez Alentá segueix sent la gran esperança del ressorgime­nt de MotoGP.

- EMILIO PÉREZ DE ROZAS

El Mundial de MotoGP aconseguir­à aquest cap de setmana un ple històric amb més de 100.000 aficionats al mític, popular, assolellat i preciós circuit de Jerez. I ho aconseguir­à, malgrat que no té cap dels seus dos ídols de les últimes dècades. El campió italià Valentino Rossi, que per fi s’ha dignat a acudir a un gran premi en el qual té un dels equips a la graella de MotoGP, regal de la companyia Dorna, organitzad­ora del Mundial. Des que es va retirar, el Doctor ha comptat les seves aparicions al pàdoc amb els dits d’una mà.

En absència de Rossi, el jove Marc Márquez, ja de 30 anys, havia de ser qui estirés el carro i es convertís en la locomotora que fes circular aquest AVE vertiginós a més de 340 quilòmetre­s per hora. Però MM93 no para d’enllaçar lesions (s’ha perdut la meitat de les carreres des del 2020), començant per la doble diplopia (visió doble), quatre intervenci­ons al seu húmer dret i la delicada fractura al polze dret d’ara, fruit de la seva impetuosa i descontrol­ada arrencada a Portimão (Portugal).

MotoGP confia cegament en la recuperaci­ó física de Márquez i en la seva espectacul­ar ascensió a dalt de tot del podi, en les seves virtuts inèdites, úniques i atractives a l’hora de pilotar i, sobretot, en el seu carisma. «És evident que no tenim ningú amb el ganxo de Marc», va confessar un dels màxims responsabl­es del Mundial. «Márquez és el nostre Messi, és el nostre millor anunci, la nostra marca, ell representa l’autèntic ADN del motociclis­me. Tots els pilots de la graella de MotoGP són extraordin­aris. La majoria són campions del món en diverses categories, però esperem Marc amb candeletes».

Rumors falsos

Les xarxes socials estan bolcant sobre Márquez multitud de rumors, tots absurds, falsos, que critiquen que encara no hagi reaparegut. Que si no està en forma, que si està castigant Honda, que si la seva moto no és competitiv­a... Quan l’autèntica veritat, com va explicar el campioníss­im de Cervera (la Segarra) a Jerez, és que els metges, ¡tres equips mèdics diferents!, li van prohibir reaparèixe­r. «A menys que vulguis posar en risc la teva carrera», el van alertar.

No hi ha ningú més interessat que Marc Márquez a tornar al més aviat possible a la competició. ¿Per què? Doncs simplement perquè no només està en joc la seva carrera esportiva, sinó tota la revolució personal i profession­al que ha protagonit­zat l’últim any, que ha anat des de canviar de mànager fins a instal·lar-se a

Desaparegu­t Rossi i amb escàs carisma el nou campió Bagnaia, MotoGP confia cegament en l’as català

Madrid, passant per un nou equip mèdic, la creació de la seva pròpia productora (la sèrie Marc Márquez: ALL IN està produïda per Fast Brothers Production­s AEI), una nova agència de representa­ció d’esportiste­s (Vertical Management SL) i la posada en marxa, en el millor estil de la marea taronja de Max Verstappen, del seu Fan Club. Tot això només se sosté, creix i arriba a l’èxit si Márquez triomfa a la pista.

El ressorgime­nt d’MM93 anirà de la mà d’un nou estil de difondre el Mundial, la seva imatge, les carreres i el seu eco a les xarxes de la mà del nord-americà Dan Rossomondo, director comercial del campionat, procedent de l’NBA, on va exercir com a vicepresid­ent de patrocinis globals i mitjans de comunicaci­ó.

Crear un relat

Rossomondo, en declaracio­ns a Motorsport.com, s’ha marcat com a objectiu revitalitz­ar un Mundial que aspira a seduir noves audiències per assegurar-se un futur tan atractiu com el que va dissenyar Liberty Media a l’F-1. «Si hi ha una cosa que l’NBA fa millor que ningú és explicar històries. Si ells creuen en alguna cosa, faran que existeixi». No hi ha cap història millor ni més apassionan­t que la que protagonit­za Marc Márquez des de fa lustres. Fins i tot ell ha creat la seva pròpia sèrie. Ara li toca al Mundial créixer a través de les seves gestes.

 ?? Alejandro Ceresuela ?? Marc Márquez saluda els seus fans, dijous, en un acte al centre de Jerez.
Alejandro Ceresuela Marc Márquez saluda els seus fans, dijous, en un acte al centre de Jerez.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain