El Periódico - Català

Trias menysté la pressió per portar la marca Junts a BCN

▶ El candidat i la direcció del partit fan cas omís al sector afí a Borràs

- FIDEL MASREAL

Tant Xavier Trias, candidat a l’alcaldia de Barcelona, com la direcció del seu partit, Junts per Catalunya, han decidit fer cas omís a les queixes del sector afí a la presidenta de la formació, Laura Borràs, sobre l’estructura i l’estratègia d’aquesta candidatur­a. Unes queixes basades a denunciar que en la campanya electoral amaga el missatge independen­tista, que les sigles de la formació han desaparegu­t i que la llista que acompanya el candidat és autonomist­a i recorda l’antiga Convergènc­ia i Unió. Res de tot això troba resposta en Trias, que manté el seu pla d’aglutinar sectors diferents per batre Ada Colau i fer una campanya absolutame­nt a la seva mida.

«No som a la llista, no participem en la campanya, no se’ns té en compte», denuncien en privat els afins a Borràs. Fa mesos que la batalla es lliura entre bastidors. Primer van intentar col·locar diferents noms a la llista de Trias. En paral·lel, van reclamar poder dissenyar l’estratègia i el programa de manera conjunta. No han aconseguit res de tot això. Al contrari, la llista del candidat ha sigut –com ell mateix ha assegurat– una decisió personal per col·locar persones de la seva màxima confiança que després no li generin «disgustos» a l’Ajuntament de Barcelona.

Pel que fa a aquesta qüestió, els crítics de la Federació de Barcelona han reclamat que es visualitzi la marca JxCat i que el missatge independen­tista no s’amagui. Però Trias farà una campanya sota el lema Trias per Barcelona i Junts no apareixerà a la papereta electoral. I pel que fa a la independèn­cia, els discursos del candidat no hi posen èmfasi.

«Amb el matxet a la boca»

La situació interna és tensa per part dels fidels a Borràs, mentre que tant Trias com els membres destacats de la llista, així com la cúpula del partit, eviten alimentar la polèmica i es fan el desentès sobre les queixes. Alguna, en públic, com la de la dirigent fidel a Borràs i secretària segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula, que en una entrevista a Vilaweb va dir que la llista de Trias «no representa el que és Junts». Unes paraules molt criticades internamen­t. Tant Madaula com altres càrrecs locals han fet arribar el seu malestar perquè creuen que hi ha falta de representa­tivitat.

La resposta, el silenci. «Ens volen arrasar, ara la guerra és oberta, amb el matxet a la boca, però en l’àmbit públic el guardem», confessa un càrrec local crític, que creu que després de les eleccions, aquesta tensió ara continguda esclatarà en la primera assemblea que Junts celebri a Barcelona. ■

 ?? Efe ?? Imatge de la presentaci­ó de la candidatur­a de Trias a Barcelona.
Efe Imatge de la presentaci­ó de la candidatur­a de Trias a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain