El Periódico - Català

Qui va dir que el futbol femení era efímer

- Gemma Martínez és directora adjunta d’ELPERIÓDIC­O

Ahir m’hauria agradat anar a l’estadi Johan Cruyff. Tres dies després d’haver-se classifica­t per a la seva tercera final consecutiv­a de la Champions, el Barça femení jugava contra l’Sporting. No era un partit més. El triomf les convertiri­a en campiones de la Lliga per vuitena vegada en la història i tornava Alèxia Putellas després de nou mesos de lesió. La setmana era massa màgica, les entrades es van esgotar i em vaig quedar amb les ganes. La victòria, davant 5.289 espectador­s, va culminar un gran dia per a l’equip femení. Hores abans el Barça B es va proclamar campió de Segona Divisió.

El triomf no és fútil per a un equip que arrasa tant en la competició més rutilant, la Champions, amb la qual omple el Camp Nou (72.262 persones dijous contra el Chelsea), com en el campionat de la regularita­t, la Lliga. En aquesta última el domini del Barça és total, sense haver perdut un punt en 26 partits i amb només cinc gols encaixats. El seu rendiment és a anys llum d’altres grans clubs que creuen en el futbol femení amb la boca petita, com el Reial Madrid o l’Atlètic de Madrid. També és sideral la distància amb equips que tenen tanta tradició com el Barça però amb pressupost­os modestos, com el Llevant UD.

La comunió entre jugadores i afició és tal, igual que les seves ganes de festa, que hauria de fer pensar els equips de la lliga masculina, el Barça inclòs. Alguna cosa no estan fent bé amb el seu públic, sobretot amb els aficionats més joves, àvids d’emocions com les de la Kings League.

Joan Laporta faria bé d’anar més sovint a l’estadi Johan Cruyff, igual que Xavi i els seus jugadors. Descobriri­en així que hi ha moltes coses que poden aprendre del futbol femení, que no és una moda efímera com alguns crítics vaticinave­n, sinó que ha arribat per quedar-se, encara que faltin més clubs i més patrocinad­ors que creguin en aquest esport i tot i que la profession­alització de les dones encara tingui arestes per resoldre.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain